fbpx

Suzuki eVX Concept: takšen bo popolnoma električni Suzuki

Suzuki eVX Concept; Foto: media.suzuki.co.uk

Suzuki še ni predstavil svojega povsem električnega avtomobila, se bo pa to zgodilo v letu 2025. Poglejmo, kako bo zgledal prvi električni Suzuki.

Suzuki eVX je električni križanec, ki bo ugledal luč sveta v letu 2025. Za zdaj še ni znanih prav veliko podrobnosti, a so pri Suzukiju zatrdili, da bo imel novinec vse prednosti dolgoletnega štirikolesnega pedigreja in zmogljivost modernih električnih avtomobilov. Kompaktni SUV ima izrazit in prepoznaven prednji del, terensko naravnanost pa poudarijo kratki previsi in robustni koloteki.

Suzuki eVX Concept; Foto: media.suzuki.co.uk

Suzuki eVX bo v dolžino meril 4,3 metre, v širino 1,8 metra in v višino 1,6 metra. Po teh proporcih lahko ocenimo, da je koncept malenkost daljši in širši kot je aktualna Suzuki Vitara. eVX bo imel po vsej verjetnosti baterijo s kapaciteto okoli 60 kWh, ki naj bi imela dovolj energije za 550 kilometrov dolgo pot. Pri tem moramo upoštevati, da govorimo o indijskem standardu MIDC, ki je glede porabe energije ʺprizanesljivejšiʺ, v primerjavi z evropskim standardom WLTP.

Dodatne Informacije

suzuki.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.