Låt oss i höst testa ett enkelt recept på en lätt och god italiensk ricotta- och blåbärstårta, som snabbt försvinner från tallrikarna...
Predstavljamo vam odličen recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic, ki polepša marsikateri jesenski večer, ko je zunaj mrzlo. Ker je jesen kot nalašč za peko slastnih slaščic, lahko poskrbimo, da so te polne zdravega sadja, ki v trenutku izboljša imunsko odpornost. Borovnice bodo odlična izbira, saj so polne vitaminov in mineralov, poleg tega pa imajo antioksidativni učinek, s katerim upočasnjujejo staranje, zmanjšujejo tveganje za razvoj bolezni srca in ožilja ter tudi za nastanek raka.
LÄS MER: Höstrecept: läcker lecinagryta med sötpotatis och pumpa
Recept za italijanski kolač iz rikote in borovnic
Ingredienser:
- 180 g rikote
- 120 g socker
- 1 påse vaniljsocker
- 50 g smör
- 3 ägg
- 100 ml mjölk
- 200 g gladke moke
- 1 påse bakpulver
- 1 limona (sok in lupina)
- 120 g svežih borovnic
- sladkor v prahu za posip
Navodila za pripravo
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Penasto umešamo rikoto, sladkor in vaniljev sladkor. Dodamo zmehčano maslo, jajca in mleko ter dobro premešamo. Ko dobimo enakomerno zmes, dodamo presejano moko in pecilni prašek. Premešamo ter dodamo še sok ene limone in polovico žličke naribane limonine lupinice. Na koncu v zmes previdno zamešamo borovnice. Maso vlijemo v namaščen pekač in pečemo približno 40 minut. Pečen kolač ohladimo v hladilniku, posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo. Dober tek!