Bland de många fruktdelikatesserna på julen finns julfruktbröd, som en gång var den främsta efterrätten under semesterperioden. Två tredjedelar av ingredienserna är frukt. Du kan bjuda på det till en kopp te eller glögg.
Noben Jul ne sme miniti brez piškotov in sadnega kruha. Božični sadni kruh je od nekdaj simbol prazničnega časa in brez njega ni božične mize.
LÄS MER: Fourneau Brödugn - bärbar brödugn för att baka bröd och pizza i ugnen
Nedan presenterar vi för dig enkelt recept za božični sadni kruh, ki se ga lahko brez zadržkov lotite tudi vsi nevešči peke kruha. Poskrbite, da bodo letos prazniki še bolj dišali!
Recept – božični sadni kruh na preprost način:
Sestavine za božični sadni kruh na preprost način:
- 4 ägg
- 280 g mjöl
- 250 g socker
- 1 bakpulver
- 2,5 dl mjölk
- 50 g kakava (ali čokolade v prahu)
- kanel
- nastrgana lupina limone
- 100 g russin
- 100 g suhih sliv
- 100 g suhih fig
- 100 g suhih marelic
- 100 g dateljnov
- 100 g kandiranega sadja (po želji)
- 100 g ätbar choklad
- 50 g lešnikov
- 50 g mandel
- 50 g orehov
Postopek priprave božičnega sadnega kruha:
Oreščke in sadje zdrobimo oz. narežemo ter potresemo z nekaj malega moke, da se ne sprijemajo. Penasto umešamo jajca in sladkor ter dodamo kakav, lupino limone, cimet, mleko in za konec moko in pecilni prašek. Vmešamo še sadje in oreščke. Dobro pregnetemo. Preden v pekač zlijemo maso, ga premažemo z maslom in potresemo z moko. Pečemo okoli ene uri pri 200 stopinjah Celzija. Pa dober tek!