Om du letar efter en efterrätt med jordgubbar, mångas favorit vårfrukt, ta en titt på det enklaste receptet på jordgubbsrullad som får hela familjen att slicka sig om fingrarna.
V nadaljevanju vas čaka najlažji recept za jagodno rulado, ki ga boste pripravili en, dva tri.
Ingredienser
Till degen
- 4 ägg
- 4 stora skedar mjöl
- 4 stora skedar socker
Jordgubbsfyllning
- 3 dcl söt grädde
- 40 dag jordgubbar
Förberedelse
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča.
Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano.
Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi.
Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano.
Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.
Så sött bra löp!
Se detta inlägg på Instagram