Om du letar efter en efterrätt med jordgubbar, mångas favorit vårfrukt, ta en titt på det enklaste receptet på jordgubbsrullad som får hela familjen att slicka sig om fingrarna.
Vad som väntar dig härnäst najlažji recept za jagodno rulado, ki ga boste pripravili en, dva tri.
Ingredienser
Till degen
- 4 ägg
- 4 stora skedar mjöl
- 4 stora skedar socker
Jordgubbsfyllning
- 3 dcl söt grädde
- 40 dag jordgubbar
Förberedelse
Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija. Beljake ločite od rumenjakov. Rumenjakom dodajte sladkor in premešajte. V drugi skledi stepite sneg iz beljakov. Mešanici rumenjakov in sladkorja izmenično dodajajte žlico moke in žlico snega ter počasi vmešajte v mešanico. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite moke in snega. Zmes bo na začetku bolj gosta, na koncu pa redkejša in nekoliko peneča.
Pekač obložite s papirjem za peko. Zmes vlijete v pekač in jo na rahlo enakomerno razmažite z lopatico ali žlico. Testo dajte v pečico in pecite največ 10 minut. Ko je površina testa zlate barve, je končano.
Takoj, ko vzamete testo iz pečice, ga prestavite na čisto kuhinjsko krpo – stran s papirjem mora biti navzgor, torej gledati mora proti vam. Papir za peko navlažite s pomočjo kuhinjskega čopiča in vode, da ga lažje odstranite s testa. Papir nežno povlecite, nato pa testo zvijte v krpo in pustite, da se nekoliko ohladi.
Jagode operete, očistite in narežete na koščke želene velikosti. Stepite sladko smetano.
Ohlajeno testo razvaljate, premažete s stepeno smetano, na katero položite narezane jagode in spet zvijete. Rulado lahko posujete s sladkorjem v prahu ali okrasite s stepeno smetano.
Så sött bra löp!
Se detta inlägg på Instagram