Wine šhodo är en enkel och snabbt tillagad varm eller kall dessert. Vi behöver bara tre ingredienser för att förbereda denna världsberömda lätta skummande dessert, och vi anförtror dig receptet nedan.
Če ste že siti kuhanega vina, imamo za vas recept za vinski šodo (tudi šoto), kjer lahko belo vino uporabite nekoliko drugače. Vinski šodo je znana italijanska penasta sladica (zabaione), recept iz zgolj treh sestavin (rumenjaka, vina in sladkorja) pa rodi slastno pregreho, ki je idealna za mrzle dni, v toplejših mesecih pa se bo prilegla njena hladna različica.
Recept za vinski šodo (za 4 osebe):
Sestavine za vinski šodo:
- 2 dcl belega/rdečega vina
- 2 ägg
- 4 matskedar socker
Priprava vinskega šodoja:
Vse naštete sestavine z mešalnikom na ognju stepamo tako dolgo, da začne mešanica vreti. Tedaj zadevo odstavimo, sicer se sesede. Kremo nato nalijemo v kozarce in po želji potresemo z naribano čokolado ali okrasimo s karamelo. Postrežemo takoj.
LÄS MER: Recept: Nutella cheesecake utan bakning
Vinski šodo lahko uporabimo tudi kot preliv za palačinke z orehovim nadevom, naredimo pa ga lahko tudi s pivom in nekoliko manjšo količino konjaka ali vinjaka.