En nypa Medelhavet är gömd i denna mystiska skål, eftersom du hittar blommorna av Sevilla apelsiner, som luktar berusande.
Seviljske pomaranče se najpogosteje uporabljajo za izdelavo vode iz pomarančnih cvetov. Gre za destilat svežih cvetov, ki ga uporabljajo v kuhinji Mediterana in Bližnjega vzhoda. Je skrivnostna sestavina baklav, solat, sladic in raznovrstnih pijač. Tokrat jo boste uporabili v omamno dišeči bovli.
Ingredienser:
- 150 ml gina
- 20 ml limejuice
- 20 ml soka grenivke
- nekaj kapljic vode pomarančnih cvetov
- 5 žlic medu
- 100 ml brusničnega soka
- 550 ml limonade
- 3 vejice mete
- 3 vejice rožmarina
- 1 pest jagod
- is
- jedilne rože
Skupaj zmešajte vse tekoče sestavine – gin, sok limete, sok grenivke, vodo pomarančnih cvetov, brusnični sok, limonado, med. Nato narežite rezine pomaranče, limete in jagode. Tekočo mešanico servirajte v bovli, v katero dodajte narezano sadje in led, ter okrasite z vejicami rožmarina, mete in jedilnimi rožami. Postrezite hladno.