Recept: omamno dišeča bovla iz vode pomarančnih cvetov, gina ter medu

Foto: Zarahome.com
Zadnjič posodobljeno: :

V tej skrivnostni bovli se skriva ščepec Sredozemlja, saj boste v njej našli cvetove seviljskih pomaranč, ki omamno dišijo.

Seviljske pomaranče se najpogosteje uporabljajo za izdelavo vode iz pomarančnih cvetov. Gre za destilat svežih cvetov, ki ga uporabljajo v kuhinji Mediterana in Bližnjega vzhoda. Je skrivnostna sestavina baklav, solat, sladic in raznovrstnih pijač. Tokrat jo boste uporabili v omamno dišeči bovli.

Foto: Zarahome.com

Sestavine:

  • 150 ml gina
  • 20 ml limetinega soka
  • 20 ml soka grenivke
  • nekaj kapljic vode pomarančnih cvetov
  • 5 žlic medu
  • 100 ml brusničnega soka
  • 550 ml limonade
  • 3 vejice mete
  • 3 vejice rožmarina
  • 1 pest jagod
  • led
  • jedilne rože

Skupaj zmešajte vse tekoče sestavine – gin, sok limete, sok grenivke, vodo pomarančnih cvetov, brusnični sok, limonado, med. Nato narežite rezine pomaranče, limete in jagode. Tekočo mešanico servirajte v bovli, v katero dodajte narezano sadje in led, ter okrasite z vejicami rožmarina, mete in jedilnimi rožami. Postrezite hladno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!