fbpx
Foto: WikiImages / Pixabay

Ljubezenski nasveti Elizabeth Taylor!

Bila je usodna ženska. Zapeljiva Kleopatra.

Bila je drugačna. Bila je lepotica s stilom. Nekoč je dejala: "Bojim se biti sama, poleg tega pa nerada spim v prazni postelji. To je povsem normalna stvar. Malo je ljudi, ki lahko uživajo v samoti. Jaz nisem med njimi, nisem tako vzgojena in nisem rojena za to. "

Elizabeth Taylor je bila poročena osemkrat in iz vsakega razmerja se je marsikaj naučila. Vedela je, kako živeti in ljubiti. S svojimi vijoličnimi očmi je očarala tako moške kot ženske.

Kakšne so njene življenjske lekcije iz vseh vzponov in padcev skozi razmerja.

Pred vami je devet njenih nasvetov o ljubezni:

Igraj po svojih pravilih in pozabi na to, kaj pravi družba

“Nočem postati gospodinja, to nikoli ni bil moj cilj,” je poudarila ob neki priložnosti. Ni bila tip gospodinje in navadne ženske. Medtem ko so njene vrstnice v 50. in 60. letih minulega stoletja, kar tekmovale, katera bo bolj vzorna stepfordska soproga, je imela poklicne ambicije in nizala može in ločitve, v času, ko ločitev ni bila sprejemljiva, kakor je danes! Velja za žensko, ki je bila pred svojim časom.

Poroči se s tistim, ki misli, da si božji dar

Njen peti oz. šesti soprog Richard Burton je v svojem dnevniku o njej zapisal:
“Je sramežljiva in obenem duhovita, ni nikogaršnja igračka, je briljantna igralka in lepša, kot bi si lahko kdorkoli predstavljal. Zna biti arogantna in trmasta, pa tudi nežna in čudovita. Prenaša vse moje napake in pijančevanje, prav v drobovju me boli, če nisva skupaj. Ljubi me.”

Igraj po svojih pravilih. Foto: StockSnap / Pixabay

Nikoli ne ukradi moža prijateljici

Če pa to že storiš, potem zgladite ta spor z njo. Pevec Eddie Fisher je zapustil Debbie Reynolds zaradi nje. Mislili bi si, da bosta Elizabeth in Debbie zato postali smrtni sovražnici, pa ni bilo tako. Igralki sta se spoprijateljili in bili prijateljici vse do Lizine smrti. “Ženske so jo imele radi, moški pa so jo oboževali. Ljudje mislijo, da sem bila jezna nanjo, nikoli nisem bila,” je po Lizini smrti dejal Reynolds.

Nikoli ne odkloni diamantov

Po enem izmed nasilnih prepirov z Bartonom je Liz od njega sprejela diamantno ogrlico kot darilo za spravo.

Če te noče, pojdi naprej

“Ko pridejo v določena leta, se nekateri moški ustrašijo odraščanja in zrelosti, zato se, starejši kot so, odločajo za vse mlajše ženske,” je nekoč izjavila Liz. Lekcija, ki se je lahko naučimo od nje; tisti, ki si ga želimo, misli, da nismo dovolj lepe ali mlade zanj, ga moramo enostavno izbrisati iz svojih misli in življenja.

Prepiri se bodo vedno dogajali

Nesporazumi so neizogiben del vsakega odnosa. Taylorjeva in Burton sta bila na prepire tako navajena, da sta, ko sta prišla v hotel, rezervirala še sobo tik nad svojo in še eno pod njo, da ne bi s svojimi prepiri motila drugih gostov.

Ne ustali se, dokler ne najdeš pravega zase

“Zelo sem predana zakonski zvezi. Zato sem se poročila osemkrat,” je rekla ob neki priložnosti.

Nikoli ne odkloni diamantov. Foto: Chuttersnap / Pixabay

Ne podcenjuj strasti

“Moje življenje vodijo strasti in občutki, to sem si vedno priznala,” je rekla igralka. Vatikan jo je zaradi preveč svobodomiselnih prizorov v filmu Kleopatra razglasil za grešnico.

Ne jokaj nad propadlo zvezo

Njen nasvet, ki bi moral biti vodilo za vse ženske ob razpadu razmerja je: “Ne jokaj nad koncem razmerja, nalij si pijačo, na ustnice si namaži rdečo šminko in se spravi k sebi!”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!