fbpx

Svet obrnjen na glavo: neverjeten video posnetek, ki mrgoli z optičnimi prevarami

Freerunning iluzije

Običajno nas z optičnimi prevarami zalagajo fotografije, '' freerunnerja'' Jason Paul in Pasha Petkuns pa sta se z njimi poigrala v svojem zanimive video posnetku, kjer kljubujeta gravitaciji in izvajata trike, ki se zdijo skregani z vso logiko. Svet obrnjen na glavo. Dobesedno!

Profesionalna ”prostotekača” (”freerunnerja”) Jason Paul in Pasha Petkuns sta posnela zabaven video, kjer sta s triki s kamero in perspektivo ustvarila optične prevare, zaradi česar se zdi, da zanju zakoni fizike ne veljajo. Pa je temu res tako? Kot razkriva posnetek iz zakulisja snemanja sta vendarle samo človeka brez supermoči.

Freerunning iluzije zaradi katerih se boste še cel dan praskali po glavi.
Freerunning iluzije zaradi katerih se boste še cel dan praskali po glavi.

Jason Paul, ki je prostotekač že deset let pravi, da je ”free running” kot otrok na otroškem igrišču. Teče naokoli, poskuša nove stvari in testira svoje meje. Tako kot testira meje našega razumevanja njegov video posnetek.

PREBERITE ŠE: Best Illuison of The Year Contest 2015 – to so najboljše optične prevare leta

”Free running” je konkurenčen šport parkorju, ki pa ne uporablja gimnastičnih potez kot so zračne rotacije, salte in obrati, ker da so te neučinkovite pri njegovem poslanstvu priti na cilj v čim krajšem možnem času.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.