fbpx

Ta hiša je videti normalno, dokler ne stopiš v notranjost in vidiš, zakaj stane 7 milijonov evrov

Shining Hand Ranch.

Ne sodi vsebine knjige po videzu platnice!

Zmaji, bitke in drzne pustolovščine. Fantazijski romani vas lahko odpeljejo v fiktivne svetove, a kaj, če bi lahko vsak dan resnično živeli v kraljestvu?

Edu Bemisu, umetniku in arhitektu, je to uspelo. V tej unikatni hiši z imenom Shining Hand Ranch, ki stoji v Oregonu, je vsak detajl izdelan do popolnosti, kot da gre za vilo iz najljubše fantazijske knjige.

Kaj če bi lahko vsak dan resnično živeli v kraljestvu?
Kaj če bi lahko vsak dan resnično živeli v kraljestvu?

To sanjsko hišo so ustvarili po meri lokalni umetniki, izdelana pa je iz okolju prijaznih elementov. Prostor se ogreva in hladi z uporabo geotermalne energije, ima tudi solarno ogrevan bazen. Zapleteni, ročno izdelani kosi pohištva in drugi elementi v hiši pa so tisto ključno, kar naredi ta dom edinstven.

To sanjsko hišo so ustvarili lokalni umetniki.
To sanjsko hišo so ustvarili lokalni umetniki.

Kako zapleteno je bilo ustvarjanje te hiše, je jasno že iz informacije o tem, da je Bemis porabil šest mesecev za izdelavo vhodnih vrat. 8881 kvadratnih metrov se razteza na 706 hektarjih, na vas pa je, da pripeljete svojega zmaja in se odpoveste 7.600.000 ameriškim dolarjem (preračunano 6.500.000 evrov), če želite, da je vila vaša.

Galerija: Fantazijska vila

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!