Ta priljubljeni akcijski film iz 90. let prejšnjega stoletja bo dobil nadaljevanje

Zadnjič posodobljeno: :

Film, ki si je v 90. letih prejšnjega stoletja prislužil status kultnega, bo kmalu dobil svoje nadaljevanje!

Ni skrivnost, da hollywoodski producenti obožujejo nadaljevanja. Zanje je to enostaven način zaslužka s priljubljenostjo junakov, ki so se že enkrat pojavili na velikem platnu in si pridobili naklonjenost občinstva. Večina nadaljevanj izide z le nekaj let razlike od svojih predhodnikov, da bi bili bolje sprejeti in da bi potešili lakoto ljubiteljev filma po novih zgodbah z istimi junaki. Vendar pa obstajajo tudi takšni, ki izidejo nekaj desetletij pozneje, kot sta Barva denarja (The Color of Money, 1986) in Blade Runner 2049 (2017), ki sta se v kinodvoranah pojavila 27 in 35 let po izidu njihunih predhodnikov. Isti tradiciji sledi nadaljevanje zelo priljubljenega akcijskega filma iz 90. let prejšnjega stoletja.

Gre za film Brez obraza (Face/Off) iz davnega leta 1997, ki ga je režiral sloviti hongkonški režiser John Woo. Če se ne spomnite – šlo je za zelo sprijen akcijski triler, v katerem sta igrala John Travolta in Nicholas Cage. Prvi med njima je igral FBI-jevega agenta Seana Archerja, drugi pa terorista Castorja Troya. Kar je ta film ločilo od množice podobnih filmov o igri mačke in miši med predstavniki organov pregona in kriminalci, je zelo izvirna, in nekateri bodo rekli zelo smešna, zgodba. V tem filmu namreč agent Archer menja svoj obraz z ujetim teroristom Troyem, ki je v komi, da bi ugotovil, kje je podtaknil bombo, ki bo eksplodirala čez nekaj dni.

Film Brez obraza je s prodajo vstopnic zaslužil 245,7 milijonov ameriških dolarjev, a mnogi so se v naslednjih letih iz njega norčevali. Kljub temu je med nekaterimi ljubitelji akcijskih filmov dobil kultni status, kar je verjetno razlog, da bo kmalu dobil svoje nadaljevanje.

Na novem filmu bo delal Adam Wingard, ki je pred kratkim režiral znanstveno-fantastični akcijski triler Godzila proti Kongu. Trenutno dela na scenariju s Simonom Barrettom, ni pa še ni potrjeno, ali bosta Travolta in Cage ponovila nepozabni vlogi. Za produkcijo filma bo zadolžen Paramount Pictures.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adam Wingard (@adamwingard)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!