Takšno je mnenje strokovnjakov o parih, ki drug pred drugim spuščajo golobčke

Takšno je mnenje strokovnjakov o parih, ki drug pred drugim spuščajo golobčke

Nekaterim parom je normalno, da že na začetku razmerja partnerju razkažejo vse svoje telesne funkcije, drugi pa jih raje "ugasnejo" in se pretvarjajo, da jih preprosto nimajo. Svoje mnenje, ali je prav, da pred svojim partnerjem spuščamo golobčke ali pa tudi ne, so zdaj podali še strokovnjaki.

Povsem jasno je, da se vetrovom ne morete izogniti in prišel bo trenutek, ko boste hote ali nehote spustili goločka tudi pred svojo boljšo polovico. A nekaterim parom še na pamet ne pade, da bi se pogovarjali o tej telesni funkciji. Bojijo se tega usodnega dne in so prepričani, da bo s prvim javnim golobčkom romantika uradno umrla.

Takšno razmišljanje ni iz trte izvito, saj je spuščanje plinov (in številne druge “nagnusne” telesne funkcije) podvrženo močni stigmi – razumljeno je kot umazano, smrdeče in neprivlačno že od otroštva, ko ste se sramovali, če ste v javnosti naredili tisto, česar ne bi smeli, pravijo strokovnjaki. In takšno razumevanje se je le preneslo v poznejše obdobje življenja.

Kdaj je spuščanje golobčkov dober znak?

Strokovnjaki pravijo, da se ne bi smeli sramovati te telesne funkcije, četudi se zdi, da je sporna. Osebe, ki so v zdravem razmerju, se zavedajo, da partner ne bo spremenil svojih čustev, četudi se jim kdaj zgodi, da ga hote ali nehote spustijo.

Ne bi se smeli sramovati te telesne funkcije.
Ne bi se smeli sramovati te telesne funkcije.

Golobčki naj bi bili znak, da se v bližini drug drugega počutita udobno. Takšni pari naj bi po mnenju strokovnjakov imeli boljšo tudi spolno izkušnjo, ker imajo dobro razvito zavedanje o lastnem telesu in telesu svojega partnerja. Uživajo v različnih oblikah stimulacije in se zabavajo, ker nimajo strahu.

Kdaj je spuščanje golobčkov slab znak?

Četudi je spuščanje golobčkov znak, da imata s partnerjem zrelo razmerje in da se sprejemata, je po drugi strani lahko tudi znak, da je partner sebičen in nepremišljen.  Če recimo ne želite, da se vaš partner pred vami spušča golobčke in mu to poveste, on pa tega niti ne poskuša upoštevati, je to lahko slab znak.

Bodita uvidevna drug do drugega!
Bodita uvidevna drug do drugega!

Kako skleniti dogovor?

Če so navade vašega partnerja takšne, da vam povzroča nelagodje, je prav, da mu neposredno poveste, da želite, da svoje potrebe opravlja na mestu, ki je temu namenjeno. Če vaš partner tega ne razume, vam potem ne preostane nič drugega, kot da ga postavite v isto situacijo, ker bo le tako začutil tisto, kar čutite vi.

Pogovor o golobčkih lahko odpre dialog o drugih telesnih funkcijah, ki v naši družbi ali med vama veljajo za sramotne. In morda lahko tako odpravita določene prepreke ter se začneta zavedati, da so vse telesne funkcije človeške in se ničesar ne bi smela sramovati.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
6 vrst ljubezni, ki jih doživimo skozi življenje