fbpx

Te tvoji poletni sandali žulijo? Tako boš rešila ta neprijeten problem!

Če se tudi ti pri nošenju poletne obutve srečuješ z neprijetnimi žulji, ki lahko včasih celo zakrvavijo, ti predstavljamo nekaj trikov, kako se temu izogniti. Hvaležna nam boš!

Lepo vreme, čas je da pokaže vse svoje čudovite sandale, petke, natikače … a kaj, če nas ti žulijo? Nobena punca ni pripravljena za lepoto trpeti v tej meri, kajne? Pred tabo je nekaj odličnih trikov, ki ti bodo pomagali pri nadležnih žuljih!

V tvoji omari se lahko skrivajo čudoviti poletni sandali. A kaj, če te žulijo?
V tvoji omari se lahko skrivajo čudoviti poletni sandali. A kaj, če te žulijo?

Preveliki čevlji

Znane dame se po rdeči preprogi pogosto sprehodijo v čevljih, ki so jim za eno številko preveliki. Modna strokovnjakinja Harriet Davey pravi, da za to obstaja čisto preprost razlog – želijo se izogniti žuljem. Toda kaj storijo, da ne “padejo iz čevljev”?

Če se odločiš za ta trik, v čevlje obvezno vstavi silikonske vložke, ki bodo preprečili, da bi ti noga zdrsnila, ob strani pa nogo z obeh strani stabiliziraj z dvostranskim lepilnim trakom. Ta trik je med drugim neštetokrat uporabila tudi Meghan Markle, ko je aktivno opravljala svoje kraljeve zadolžitve. S tem je lažje preživela večino dneva v petkah, poleg tega pa se je izognila zatekanju nog, kar je lahko posledica pretesnih čevljev.

Ker poleti večina žensk trpi za oteklimi nogami, lahko to neudobni in pretesni čevlji samo še poslabšajo. Beri dalje, če želiš izvedeti še nekaj dodatnih trikov, ki te bodo rešili žuljev.

Zamrzovalnik

Če te čevlji žulijo na področju prstov, bi jih morala za nekaj časa izpostaviti hladnemu zraku. Zato je najboljša rešitev, da jih daš za 24 ur v zamrzovalnik in vanje postaviš majhno vrečko, napolnjeno z vodo. Z zmrzovanjem se bo voda spreminjala v led in s tem se bo povečala njena prostornina, ki bo razširila čevelj. Poleg vode ti lahko pri širjenju čevljev pomaga tudi alkohol. Čevlje lahko ta zdrgneš z navadnim alkoholom in ko se ta posuši, bodo čevlji mehkejši.

Če te čevlji žulijo na področju prstov, bi jih morala za nekaj časa izpostaviti hladnemu zraku.
Če te čevlji žulijo na področju prstov, bi jih morala za nekaj časa izpostaviti hladnemu zraku.

Časopis

Čevlje lahko raztegneš tudi tako, da v njih čez noč pustiš zmečkan in vlažen časopisni papir. Ko se bodo listi posušili, se bodo postopoma širili, s tem pa tudi čevlji. Če imaš nove sandale, ki bi jih želela raztegniti, jih lahko obuješ na debele zimske nogavice in se v njih nekaj ur sprehajaš po svpjem stanovanju. Ta trik bi ti moral dati takojšen rezultat!

Deodorant

Če iščeš res hitro rešitev, imaš v kopalnici dve stvari, ki bi ti znali pomagati. Prva je krema za roke, ki jo v večji količini naneseš na čevelj preden ga obuješ. To je učinkovita, a žal tudi enkratna rešitev. Druga rešitev je uporaba deodoranta. Preden daš nase čevlje, njihovo notranjost posprejaj z deodorantom, predvsem na tistih mestih, ki te najraje ožulijo. Tako si boš zagotovila udobno hojo v petak in brez težav zdržala cel dan. Če ne uporabljaš deodoranta v spreju, naj bi enako deloval tudi otroški puder.

Tudi deodorant lahko dela čudeže!
Tudi deodorant lahko dela čudeže!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!