fbpx

Telesna aktivnost ni ključ do izgube telesne teže!

Telesna aktivnost ni odgovor na odvečne kilograme

Izguba telesne teže je želja mnogih ljudi. A med željo in tem kar je zato treba storiti za dosego stoji velik zid, ki se mu reče telesna aktivnost. Ali pač? Mnogi menijo, da je telesna vadba ključ do izgube odvečnih kilogramov, toda v tem se skriva zgolj zrno resnice, kajti aktivnost pokuri precej manj kalorij kot si nekateri mislijo. Kar pa je pravzaprav dobra novica, saj mnogo ljudem ne diši preveč, da morajo za topljenje kilogramom smukniti v superge. Obstaja namreč precej lažji način.

Šport in telesna aktivnost sta vse bolj poredko na spisku ljudi, premo sorazmerno s tem dejstvom pa narašča število tistih, ki se odločajo za shujševalno dieto. A vadba in odvečni kilogrami nista nujno tesno povezana, kot se morda to zdi na prvi pogled. Fizično udejstvovanje namreč ni ključ do izgube telesne teže. Da prav ste prebrali, saj vadba pokuri precej manj kalorij, kot si mislijo mnogi. 30 minut lahkotnega teka jih resda pokuri 350, a mnogi ljudje, fit in predebeli, ne morejo držati ”tempa” vadbenega režima. Za vidne rezultate pa morate trenirati štiri- do petkrat na teden pri srčnem utripu na nekje 60 do 70 odstotkih.

PREBERITE ŠE: 10 prednosti redne telesne aktivnosti, ki nimajo veze z izgubo teže

Bolj zdrava prehrana v kombinaciji z vadbo je dobitna kombinacija.
Bolj zdrava prehrana v kombinaciji z vadbo je dobitna kombinacija.

Dobra novica je, da telesna aktivnost ni ključen del hujšanja, čeprav številni dietni režimi močno stavijo nanjo, prav tako ima tako podobo v medijih. Precej lažji in tudi učinkovit način je, da izločite nezdravo hrano iz vašega jedilnika. Da se na primer vsak dan odpoveste Coca-Coli ali podobni sladki pijači. Če pa to kombinirate še z vadbo, pa ste zadeli glavni ”shujševalni” dobitek. Ni torej važno toliko koliko vadite, pač pa česa ne jest. Več o tem pa v video posnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!