Tesla Roadster 3.0 – električni ”maratonec”, ki zmore 640 kilometrov z enim polnjenjem

Zadnjič posodobljeno: :

Oče Tesle, Elon Musk, je kar prek Twitterja čivknil, da električni Roadster, model, ki je Teslo postavil na svetovni avtomobilistični zemljevid, dobiva nadgradnjo in da bo tako kot bencinarji čisto pravi ''dolgoprogaš''. Novi Tesla Roadster 3.0 naj bi namreč z enim polnjenjem omogočal 644 potovalnih kilometrov, kar je za tretjino (31%) več kot smo lahko iz Roadsterja iztisnili do sedaj.

Električni Roadster 3.0 je nadgradnja izvornega modela. Vanj so pri Tesli vkomponirali ideje in znanja, ki so jih tekom let oziroma kilometrov nabirali posebej pri modelu S v katerega senci je zadnje leta živel Roadster.

Se bo z Roadsterjem 3.0 veter končo obrnil v smer električnih avtomobilov?
Se bo z Roadsterjem 3.0 veter končo obrnil v smer električnih avtomobilov?

Največ pozornosti in prelitega črnila so si izborile tri novosti: manjši zračni upor oz. boljša aerodinamika, manjše trenje koles oz. manjši kotalni upor in litijeva baterija z boljšo ”kondicijo”. Slednja po novem zmore 70 kWh, kljub temu pa je iste rasti kot prednica. Nekaj kozmetičnih, a ne naključnih popravkov profila avtomobila je pomenilo, da se je koeficient zračnega upora zmanjšalo za 15%, tj. iz 0,36 na 0,31.

PREBERITE ŠE: City Test: Tesla S / prihodnost = električna #ev #teslas #tesla

Roadster 3.0 ima sila zmogljivo baterijo, ki vas z enim polnjejem pripelje iz Ljubljane do predmestja Prage.
Roadster 3.0 ima sila zmogljivo baterijo, ki vas z enim polnjejem pripelje iz Ljubljane do predmestja Prage.

Poleg tega, da je šel Roadster 3.0 ”pod nož”, so pri Tesli za prenovljen videz poskrbeli tudi z ”obutvijo”. Z nizkokotalnimi pnevmatikami so oklestili upor za približno 20% (iz 0,011 na 0,0089), svoje pa so pri tem dodale tudi boljše zavore in ležaji. Koliko teh novosti se bo preselilo tudi na model S še ni znano, kot tudi ne cena osveženega Roadsterja. Je pa znano, da naj bi druga generacija Roadsterja prišla v prodajne salone leta 2017.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.teslamotors.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najbolje prodajani modeli avtomobilov 2020