fbpx

The Isolator – čelada za boljšo koncentracijo

Čelada proti motečim dejavnikom

Se na delu le stežka skoncentrirate? Čeprav se zdi, da gre za novodobno težavo, za katero so kriva predvsem družbena omrežja, pa so se z motečimi elementi na delu srečevali že nekoč. Danes obstaja kopica pripomočkov, ki nam pomagajo, da ostanem osredotočeni na nalogo, a tudi v preteklosti so imeli odgovor, in sicer v obliki skafandrske naprave imenovane The Isolator.

Imate na delu velike težave s koncentracijo? Že nekoč so imeli odgovor na težave, ki so posegale v produktivnost. Spoznajte The Isolator, čelado, ki vas izolira od okolice in poskrbi, da na vaše delo ne vplivajo moteči elementi.

PREBERITE ŠE: SOUNDSHIELD: smučarska čelada s snemljivi brezžičnimi naglavnimi slušalkami

Bi zavoljo produktivnosti nosili kaj podobnega?
Bi zavoljo produktivnosti nosili kaj podobnega?

Izdelek sega v leto 1925, precej bizarno čelado iz lesa pa si je zamislil inovator, pisatelj, urednik in publicist Hugo Gernsback, ki se je v svojem poslu težko osredotočal na delo. Pravili so mu oče znanstvene fantastike in po čeladi The Isolator ni težko ugotoviti, zakaj. Čelada naj bi do 95 odstotkov zadušila zunanje zvoke in močno omejila vidno polje, kar je pomagalo lastniku pri osredotočanju na delo. No, če bi kdo takšno čelado nosil poleg nas, bi imeli mi težave s koncentracijo.

Galerija – čelada The Isolator:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!