fbpx

To gostje v vašem domu najprej opazijo! Ste vi tudi taki?

Foto: Envato

Nekaj najlepšega je v svoj dom pripeljati obiske, pa naj so to vaši prijatelji, sodelavci ali družinski člani. To, da skupaj preživite prijeten čas je seveda veliko pomembneje, kot kako vaši prostori med obiskom izgledajo, zato nikar ne mislite, da mora biti vse kot iz škatlice. Pa vendar, zanimivo je izvedeti, kaj je tisto, kar gostje v vašem domu opazijo najprej.

1. Kuhinja

Morda vas bo presenetilo, da so raziskave pokazale, da v kuhinji največ pozornosti pritegnejo tla. Takoj za njimi so omare, ki jim sledi pult. To pomeni, da boste goste najbolj impresionirali, če pred njihovim prihodom poskrbite, da se tla bleščijo od čistoče.

2. Dnevna soba

V dnevni sobi bodo gostje najprej opazili mehke dekorje in ključne kose pohištva – to pomeni mize, preproge in okrasne blazine. Presenetljivo je, da televizija ne pritegne prevelike pozornosti, prav tako ne umetnine na stenah.

V dnevni sobi bodo gostje najprej opazili mehke dekorje Foto: Alex Qian / Pexels

3. Kopalnica

Zelo verjetno je, da se bodo gostje med obiskom vsaj enkrat odpravili v kopalnico. Tam bo njihovo pozornost najbolj pritegnilo ogledalo, ki mu sledijo omare pod umivalnikom, na tretjem mestu pa je umivalnik sam. Za le-tega je tudi zagotovljeno, da ga bodo opazili vsi, saj ga bodo tudi uporabili.

V kopalnici največ pozornosti pritegne ogledalo / Foto: Envato

4. Spalnica

Če načrtujete, da bodo gostje pri vas prespali, je dobro, da poskrbite, da bo vaša spalnica oziroma soba za goste urejena. Raziskava kaže, da bo tam največ pozornosti prejela posteljnina, za njo pa izgled celotne postelje. Večina se bo nato ozrla po omarah, nato pa po oknih in okrasnih blazinah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!