fbpx

Včasih ste vi tisti, ki se morate spremeniti in ne drugi!

Foto: Andrey Zvyagintsev / Unsplash

Včasih ste strupeni. Namesto da krivdo pripisujete ljudem okoli sebe ali vesolju, morate včasih prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Morate se pogledati v ogledalo in se zavedati, da se v zadnjem času niste najbolje odrezali, niste dosegli svojega polnega potenciala.

To ne pomeni, da bi se morali začeti sovražiti zaradi vsega, kar ste storili narobe. Tudi to ne pomeni, da bi se morali pogovarjati o tem, kaj ste storili narobe. To samo pomeni, da bi morali delati na tem, kako spremeniti svoje vedenje.

Ko spoznate, da ste se zmotili in ste razočarani, je pravzaprav dobro, saj vidite svoje strupene lastnosti.

Prvi korak k spremembi je spoznanje, da obstaja težava

Ko veste, da je pri vas nekaj, kar je treba izboljšati, lahko začnete delati na tem, da se izboljšate. Lahko naredite potrebne korake, da se spremenite v boljšo osebo.

Včasih ste vi tisti, ki se morate spremeniti, čeprav to težko vidite

Lažje je kriviti druge ljudi in okoliščine za svoje težave. Toda včasih ste del problema – vi. Če poklopite telefon, ker vas nekdo razjezi, ga lahko krivite za svojo jezo. Za odziv na svojo jezo pa lahko krivite samo sebe.

Morda ne boste mogli nadzorovati, kako se počutite, ko vas nekdo prizadene, vendar imate popoln nadzor nad dejanji, ki jih sprejmete kot odgovor na te občutke. Imate več moči, kot si dovolite zavedati.

Poslušaj sebe! Foto: Jonas Svidras / Unsplash

Čeprav nikoli ni slaba ideja delati na sebi, bi morali to storiti, ker to želite, ne pa zato, ker vas je nekdo drug prepričal, da je z vami nekaj narobe in je vztrajal, da ste vi problem.

Včasih strupeni ljudje nočejo prevzeti odgovornosti za svoja dejanja. Včasih bodo z vami manipulirali, da se boste počutili, kot da ste vi tisti, ki se mora spremeniti, čeprav so bili oni vir problema.

Ne poslušajte nikogar, ki pravi, da ste preveč čustveni

Morda se skrivajo za svojimi besedami. Morda poskušajo obrniti situacijo, na način, da vas lahko krivijo, le zaradi tega, da se jim ne bo treba truditi, da bi razmišljali o sebi.

Včasih so resnične težave

Včasih sta lahko težava oba. Vi in druga oseba. Morda imata oba napake, ki bi jih morali spremeniti. Lahko se obnašate kot svoj najhujši sovražnik, vendar je nevarno domnevati, da so vsi proti vam.

Zavedajte se sami sebe

Spoznati morate, da imate dobre in slabe lastnosti, slabosti in prednosti. Niste popolni, delate napake in če jih priznate ter se iz njih nekaj naučite, ste zrasli kot oseba.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!