fbpx

To je 5-minutni trik, s katerim boste v svoje življenje in dom privabili srečo

Foto: envato

Se sprašujete, kako je mogoče, da vam gredo v določenem življenjskem obdobju izzivi kot po maslu, včasih pa se počutite, kot bi bili rojeni pod nesrečno zvezdo. Eno od razlag za to lahko najdete v starodavni kitajski vedi feng shui, ki se posveča predvsem urejanju prostorov. Ta veda trdi, da boste ravnovesje s preostalim svetom dosegli tako, da poskrbite, da bo postavitev vašega doma privlačila pozitivne sile in energijo. Za vas smo pripravili 5-minutni feng shui trik, s katerim boste v svoj dom in življenje takoj privabili srečo.

Feng shui je starodavna kitajska veda, ki temelji na ustvarjanju miru in ravnovesja s svetom. Ker ogromno časa preživimo v zavetju svojega doma, bomo pozitivno energijo najlaže privabili tako, da si svojo hišo oz. stanovanje pravilno uredimo. Pri tem zelo pomembno vlogo igra prvi predmet, ki se ga dotaknemo, ko se po dolgem dnevu vrnemo domov- vhodna vrata.
Za to, da boste preko vhodnih vrat v svoje življenje privabili srečo, sta pomembni dve stvari. Prva je postavitev: strokovnjaki na področju vede feng shui nikakor ne priporočajo, da so obrnjena proti drugim zunanjim vratom (npr. vratom na balkon ali teraso). Verjamejo namreč, da lahko v takem primeru pozitivna energija vaš dom zapusti na enak način, kot je vanj prišla.
Drugo smernico lahko upoštevate veliko lažje: feng shui trdi, da lahko pozitivne sile privabita čistoča in urejenost vrat. Pri tem je pomembno še, da nikakor ne pozabite očistiti tudi drugih vrat vašega doma: tudi teh se namreč dotaknete, preden vstopite v drug prostor.

Poskrbite, da bo vaš dom napolnjen s pozitivno energijo Foto: Elina Fairytale / Pexels

Kako očistiti vrata v 5 minutah?

Vrata lahko očistite na povsem enostaven in hiter način. Če so izdelana iz lesa, je najbolje, da čistilno raztopino pripravite tako, da zmešate toplo vodo in sredstvo za pomivanje posode. Mešanico nato nanesete na čisto krpo in vrata nežno podrgnete v smeri od zgoraj navzdol.
Če so vaša vrata narejena iz steklenih vlaken, je pomembno, da ste pri čiščenju nežni in pazljivi. Zopet lahko uporabite mešanico tople vode in sredstva za pomivanje posode ali pa se poslužite naravnih rešitev, kot sta kis in voda. Raztopino nato razpršite po vratih in jo obrišete z mehko krpo. Če so madeži izredno trdovratni, lahko tekočini dodate še četrt skodelice sode bikarbone.
Steklena vrata boste najbolje očistili s posebnim sredstvom, namenjenim za čiščenje stekla ali mešanico kisa in vode. Čiščenja se lotite na enak način kot pri vratih iz steklenih vlaken, pri čemer bodite pozorni, da krpo premikate v smeri od zgoraj navzdol.
Vrata iz jekla so v domovih redka, če pa jih le imate, vam predlagamo, da posežete po mešanici blagega mila in vode ali nežnem univerzalnem čistilu. Tudi ta vrata očistite s krpo, za preventivo pa vam priporočamo tudi, da jih zaščitite s sredstvom proti rji.
Pomembno je, da ste med čiščenjem čim boljše volje– na tak način boste poskrbeli, da vas bo doma vedno pričakalo toplo in veselo vzdušje.

Vhodna vrata igrajo zelo pomembno vlogo v našem življenju Foto: Rodnae Productions / Pexels

Kako svoja vrata še dodatno očistiti?

Po klasičnem čiščenju lahko svoja vrata še dodatno odenete v pozitivno energijo. Za prvi način boste potrevovali olje poprove mete in vodo, ki ju skupaj zmešate in mešanico s krpo podrgnete po vratih.
Druga tehnika osega pripravo tekočine iz mete in rožmarina. Obe začimbi položite v vrelo vodo, počakate, da se energetsko čistilo ohladi in ga nato s krpo nanesete na vrata.
Tretja pot bo poskrbela, da bodo vaša vrata tudi izgledala čudovito. Na kljuko obesite feng shui zvončke, ki jih lahko najdete tukaj, nad vrata pa postavite kristale in drage kamne, kot sta recimo nefritni žad in in tigrovo oko. Na tak način boste poskrbeli, da bo vaš dom zavetje miru, sreče in pozitivne energije.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.