To je dričanje po zasneženem hribu … v banji!

Alpska vasica Stoos v Švici je že peto leto zapored gostila nenavadno tekmovanje. Badewannen-Rennen oz. dričanje po snegu v kopalni kadi. V njej morajo biti najmanj trije, zmaga pa tisti, ki se po progi spusti najhitreje.

Medtem ko se sami po belih strminah dričamo s sanmi, lopatami in po zadnji plati, se v švicarski alpski vasici Stoos dričajo z oz. v banji!

Bi si upali?
Bi si upali?

Priljubljeno zimsko letovišče je že petič gostilo zimsko tekmovanje v spustu s kopalno kadjo (Badewannen-Rennen), ki vsako leto pritegne več tekmovalcev in gledalcev.

PREBERITE ŠE: Ledene skulpture in vzorci, ki so jih ustvarili avtomobili


V banji se tekmovalci ne smejo spustiti sami, pač pa jim morata v kadi delati družbo najmanj dva sotekmovalca, kar pa ni preprosto. Gre za tekmovanje, kjer je v prvi vrsti zabava in ne končni čas, tekmovalci pa se često našemijo oz. oblečejo v tematske kostume. Organizator vse te nagradi z dnevno smučarsko vozovnico za tamkajšnje smučišče.

Galerija – spust v kopalni kadi:

Dodatne Informacije

Več informacij:
stoos-muotatal.ch

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Osebnostni test, ki je grozljivo resničen! Tako te vidijo drugi!