fbpx

To je dričanje po zasneženem hribu … v banji!

Alpska vasica Stoos v Švici je že peto leto zapored gostila nenavadno tekmovanje. Badewannen-Rennen oz. dričanje po snegu v kopalni kadi. V njej morajo biti najmanj trije, zmaga pa tisti, ki se po progi spusti najhitreje.

Medtem ko se sami po belih strminah dričamo s sanmi, lopatami in po zadnji plati, se v švicarski alpski vasici Stoos dričajo z oz. v banji!

Bi si upali?
Bi si upali?

Priljubljeno zimsko letovišče je že petič gostilo zimsko tekmovanje v spustu s kopalno kadjo (Badewannen-Rennen), ki vsako leto pritegne več tekmovalcev in gledalcev.

PREBERITE ŠE: Ledene skulpture in vzorci, ki so jih ustvarili avtomobili


V banji se tekmovalci ne smejo spustiti sami, pač pa jim morata v kadi delati družbo najmanj dva sotekmovalca, kar pa ni preprosto. Gre za tekmovanje, kjer je v prvi vrsti zabava in ne končni čas, tekmovalci pa se često našemijo oz. oblečejo v tematske kostume. Organizator vse te nagradi z dnevno smučarsko vozovnico za tamkajšnje smučišče.

Galerija – spust v kopalni kadi:

Dodatne Informacije

Več informacij:
stoos-muotatal.ch

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!