fbpx

To je eyeliner trik, ki je preplavil Tik Tok

Foto: envato

Oči, poudarjene z eyelinerjem oz. črtalom za oči veljajo za enega najbolj klasičnih make-up lookov, ki pa zahteva kar nekaj vaje in spretnosti. Zato se vedno razveselimo, ko na internetu zasledimo nove tehnike ustvarjanja takega videza. Tokrat je svoj trik za nanašanja eyelinerja predstavila Ariana Grande: priljubljena pevka in prava umetnica na področju make-upa.

Ne glede na to, koliko novih trendov se pojavi na področju make-upa, klasično nanašanje eyelinerja črne barve nikoli ne zapusti mode. Ta look, ki lahko na čudovit način poudari naše oči, pa se nikakor ne uvršča med najbolj enostavne. Ne le, da zahteva mirno roko, pozorni moramo biti tudi, da se obliki na obeh očeh ujemata in da svojega truda ne izbrišemo s črnimi packami.
Prav zato se je marsikdo razveselil, ko se je na internetu pojavil nov trik za nanašanje črtala za oči: tehnika, ki je ni objavil nihče drug kot popularna pevka Ariana Grande.

Nanašanje eyelinerja ni najlažja naloga Foto: Aleks / Pexels

Pevka je svoj način ličenja pokazala v zabavnem videu, ki ga je objavila na družbeno omrežje Tik Tok. Njena tehnika obsega le tri korake: najprej je črtalo postavila na zunanji rob veke in z njim v enem gibu potegnila črto po liniji trepalnic. V drugem koraku je nato gib ponovila: na tak način je črto naredila širšo in enakomernejšo.
V tretjem koraku je sledil trik, ki je nanašanje ličil brez dvoma olajšal marsikateri uporabnici: Grandejeva je s konico nohta očistila dele izven črte eyelinerja. Tako je poskrbela, da je njen look izpadel še elegantnejše.
Nato se je lotila še druge veke, s katero pa ni bila povsem zadovoljna. Njeni oboževalci razlike sploh niso opazili, kar vas lahko pomiri: majhnih “napak” pri ličenju po navadi ne vidi nihče drug kot vi sami.

@arianagrande

performing my “signature eyeliner technique” with @r.e.m. beauty for @selfridgesbeauty. please “duet” me asap.

♬ original sound – arianagrande

Poleg trika z nohtom pa lahko svoj eyeliner očistite tudi na druge načine: na tanek čopič ali vatirano palčko nanesete sredstvo za odstranjevanje ličil in z njim previdno zbrišete vse majhne napakice.
Kaj pa, če se vam zdi, da vam ravne črte ne bo uspelo ustvariti? Takrat lahko eyelinerju dodate senčilo za oči in s čopičem barvi zmešate. Tako boste ustvarili bolj sproščen look, ki pa zato ne bo nič manj čudovit.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!