fbpx

To je svetovni ženski avto leta 2021 – WWCOTY

Ženskam so všeč možati avtomobili!

Photo: Mishra na Pexels

Popolnoma nepričakovano je žirija podelila naziv ženskega avtomobila leta vozilu, ki mu ne manjka testosterona.

V poplavi najrazličnejših križancev, pa tudi številnih bleščečih urbanih malčkov, je žirija, sestavljena iz kar 50 avtomobilističnih novinark iz kar 38 držav po svetu, razglasila za najboljši ženski avto leta. Da, poleg številnih avtomobilskih nagrad obstaja tudi ta in podelijo na na mednarodni dan žena.

“Legenda je obnovljena. Defender ni več le SUV, ki prečka je primeren za prečkanje Amazonke in vožnjo skozi puščave. V svoji zadnji modelni izdaji vas vabi, da po cesti potujete tako udobno kot v luksuzni limuzini. Zato je prav njegova tehnologija ter hkrati udobje tisto nekaj za kar je bil izbran je bil za ženski avto leta, “je dejala predsednica odbora WWCOTY Marta Garcia.


In konkurenca je bila res močna. V veliki finale je vstopilo še osem avtomobilskih “manekenk” , ki je zmagalo v svoji kategoriji. Ženske so tako izbrale izjemno pragmatično in racionalno. In nagrade podelile odličnim avtomobilom. Zmagovalci so tako Peugeot 208 (najboljši mestni avtomobil), Škoda Octavia (najboljši družinski avtomobil), Lexus LC 500 Cabrio (najboljši luksuzni avtomobil), Ferrari F8 Spider (najboljši športni avtomobil), Peugeot 2008 (najboljši mestni terenec), športni terenec (Kia Sorento), Ford F-150 (najboljši 4 × 4 in Pickup) ter Honda e (najboljši EV).

Priznati moramo, da je ta izbora vsaj tako dober, kot izbor, ki ga izvedejo moške komisije. Ženski avto leta 2021 je torej novi Land Rover Defender.

Dodatne Informacije

womensworldcoty.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!