To je znak, da si odrasla: odrasteš šele, ko nehaš kupovati teh 6 stvari!

Kdaj boste zares odrasli? Ko boste ugotovili, da je življenje začelo dobivati nove dimenzije in ko boste vedeli, kako ravnati z denarjem. Kar 'nujno' potrebujete zdaj, vam enkrat, ko boste odrasli, ne bo pomenilo nič, no, skoraj nič. Za katerih 6 stvari vam bo enkrat, ko ste odrasli figo mar?

Vsako življenjsko obdobje s seboj nosi svoje čare, eno pa je jasno, da se šele z vstopom v dvajseta leta začnete zavedati, kaj dejansko pomeni začeti odraščati.

Vaše vedenje in rutine postanejo bistveno bolj urejene – zjutraj ne namenjate preveč časa urejanju, hrano si pripravite že dan prej, postane pa vam tudi hitro jasno, da  morate uravnotežiti življenje, kolikor je to le mogoče.

Pomemben pokazatelj vaše odraslosti je tudi to, kako ravnate z denarjem. In ko nehate kupovati teh 6 stvari, si lahko rečete, da ste zagotovo odrasli ali pa ste vsaj na tej poti.

Čevlje, ki jih ne boste obuli nikoli več v življenju.

Čevlji, ki jih ne boste obuli nikoli več v življenju.
Čevlji, ki jih ne boste obuli nikoli več v življenju.

Verjetno se spomnite časa, ko ste bili najstniki – občutka za denar niste imeli, še manj pa ste razumeli, da nakupovanje čevljev, ki jih ne boste nosili, sploh ni smiselno. Z leti začnete dojemati, da vam misli, kot so “joj, kako dobro se bodo podali ti čevlji s tisto obleko”, “videla sem, da ima moja najboljša prijateljica tudi iste čevlje” …,  ne bodo prišli več na pamet.

Hrana, ki je v resnici ne boste pripravili.

Hrana, ki jo nikoli ne boste pripravljali.
Hrana, ki jo nikoli ne boste pripravljali.

Če radi kuhate in eksperimentirate, ste verjetno pogosto kupovali tudi stvari, za katere ste vedeli, da jih nikoli ne boste pripravili. Z dvajsetimi boste kupovali zgolj tisto, za kar ste 100-odstotno prepričani, da boste pripravili, saj vam ne pade na pamet, da bi kupovali hrano, ki bi jo pozneje zmetali stran, ostanete pa lačni.

Drage znamke čistil za dom

Draga čistila za dom.
Draga čistila za dom.

Marsikdo ne mara čiščenja, a tisti, ki imate radi urejen in čist dom, se verjetno spomnite, da ste kot najstniki bili prepričani, da zgolj blagovne znamke, ki imajo dobro oglaševanje, dejansko tudi očistijo umazanijo. Pozneje ugotovite, da tudi nižjecenovna čistila dobro opravijo svojo nalogo, pri tem pa tudi prihranite denar.

Članstva ali naročnine za stvari, ki jih ne potrebujete.

Naročnine za različne aktivnosti.
Naročnine za različne aktivnosti.

Ko ste najstniki, se vam zdi super biti včlanjen ali imeti naročnino na različnih mestih, ki jih v resnici niti ne izkoristite. V dvajsetih letih vam bo jasno, da je nesmiselno imeti vse to, zato se boste osredotočili zgolj na tiste stvari, ki jih resnično potrebujete in vam pomagajo.

Draga oblačila

Draga oblačila.
Draga oblačila.

Trgovine zelo dobro vedo, na kakšen način vas lahko osrečijo. Mlajši kot ste, bolj se vam zdi pomemben zunanji videz in polne omare dragih oblačil. Postopoma boste začeli v dvajsetih letih ugotavljati, da so oblačila na razprodajah enako dobra kot tista, na kateri je  etiketa z vrtoglavo ceno. Na tak način začnete tudi varčevati in se zavedati vrednosti tistega, kar kupite.

Storitve, ki jih lahko opravite sami doma.

Storitev, ki jih lahko opravite doma.
Storitev, ki jih lahko opravite doma.

Nekoč se vam je verjetno zdelo izjemno zanimivo vse aktivnosti prepustiti strokovnjakom, a vam sčasoma postane jasno, da lahko tudi sami doma naredite dobro manikiro, skuhate dobro jed, naredite dobro kavo … Naučite se novih stvari, ki pa lahko postanejo vaša rutina.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najbolj čudna vprašanja, ki jih ljudje postavljajo na Googlu in na internetu