fbpx

To nevarno taktiko uporabljajo manipulatorji

Zaščiti sebe in svoje srce

Foto: Envato
Zadnjič posodobljeno: :

Taktika, ki uničuje vaš ugled in verodostojnost. Če jo opazite pri svojem partnerju, je najbolje, da se z njim pogovorite, in če jo zanika, ga čim prej zapustite. Manipulatorji namreč za dosego svojih sebičnih ciljev uporabljajo različne taktike. Njihov namen je ponižati osebo, s katero so v čustvenem odnosu.

Takšni ljudje z lahkoto manipulirajo z občutki druge osebe, saj jim to prinaša veliko veselje in zadovoljstvo.

Nihče si ne želi imeti v življenju takšen tip ljudi, najmanj pa si želi biti v zvezi s takšno osebo.

Čeprav je manipulatorje na prvi pogled zelo težko odkriti, si je treba zapomniti pomemben znak, ki jih lahko razkrije.

Prvi znak, da je oseba manipulator, je obrekovanje.

Manipulatorji ogrožajo vašo samopodobo in v vas vzbudijo občutek, da niste vredni, da se počutite slabo.

Ker ne morejo kontrolirati, kako vas doživljajo drugi ljudje, prevzamejo vlogo žrtve in vas bodo z obrekovanjem želeli očrnili pred drugimi. Postali boste oseba, ki jih želi uničiti.

Besede bolijo. Obrekovanje ni ljubezen. Čas je za razhod. Foto: Andrik Langfield / Unsplash

Obrekovanje je pogosto v romantičnih in prijateljskih odnosih. Gre za način s katerim želijo manipulatorji uničili vaš ugled in podobo o vas, pri ljudeh, ki so vam blizu, tako da ne bi imeli podpore pri njih v primeru, da se odločite prekiniti takšno razmerje.

V tem primeru se bodo predstavil kakor smo že omenili, kot žrtev in kot nekdo, ki se bori za obstoj razmerja, medtem ko vi ne naredite nič.

Manipulatorji tedaj uporabijo različne laži, izkoristijo vaše slabosti, skrivnosti in strahove.

Najboljši način za preprečevanje obrekovanja je, da imate vedno nadzor in se držite dejstev. Najbolje je, da vedno govorite resnico in samo resnico. Ne opravičujte se, ko niste krivi, ampak povejte vse iskreno.

Ljudje, ki vam resnično zaupajo in, vas spoštujejo, bodo razumeli celotno situacijo. Pomembno je, da ste močni, dosledni do sebe in da vztrajate do konca. Ne odstopajte od resnice.

Prepoznajte manipulativno taktiko pravočasno in ne skrbite za mnenja drugih, saj maska ​​manipulatorja vedno pade z obraza.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!