fbpx

To skoraj vedno povzroči nezvestobo!

Foto: A. L. / Unsplash

Le kaj je to? Po izkušnjah številnih terapevtov, ki so specializirani za težave v partnerskih odnosih, obstaja navada, ki je najpogostejši vzrok za nezvestobo.

Mnogi svoja čustva zadržijo zase, kar je še posebej škodljivo, če gre za negativna čustva, dvome ali težave.

Čeprav mislite, da si s tem, ko te negativne občutke potisnete pod preprogo, da se izognete pogovoru ali prepiru, delate dobro, si v resnici s tem samo škodite. Na takšen način le prelagate težave, ki bodo v nekem trenutku prišle na plan in takrat ne bo prijetno. Prepir se lahko zaradi tega spremeni v orkan, ločitev, jezo.

Namesto k odprti komunikaciji se partnerja navadno po nasvet ali tolažboobrneta na drugo osebo in takrat pride do nezvestobe.

Torej, v nezvestobo pripelje izogibanje konfliktom in prepirom. Strokovnjaki menijo, da lahko samo iskren pogovor prepreči prešuštvo.

Pred tem pogovorom pa si morate zastaviti naslednja vprašanja:

…Ali obstaja nekaj, česar ne morem zlahka deliti s partnerjem?
…Zakaj se bojim to deliti z njim?

Zakaj? Foto: Gil Ribeiro / Unsplash
…Kaj pravzaprav potrebujem od njega in zakaj to ignoriram?
…Kaj je ključ do mojega dobrega počutja in zakaj tega ne dobim od partnerja?

Prepiri niso vedno slabi in je naravno, da se zgodijo, zato se jih ne smete niti bati niti izogibati, saj imata zaradi njega obe strani pogosto priložnost, da ugotovita, kateri dejavniki v odnosu povzročajo težave.

Če pa se jim izogibate, se zlahka pojavi zamera in prezir. Prezir je eden največjih sovražnikov odnosov in zakonskih zvez. Ta negativni občutek neodobravanja, ki ga spremljata jeza in zavrnitev, je veliko hujši od klasične frustracije, saj prezir kaže na to, da vaš partner na vas ne gleda kot na nekoga, ki je sebi enak, ampak misli, da ste manj vredni.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!