To so 4 vodilni, kardinalni znaki astrologije, ki so glasniki velikih sprememb!

Zadnjič posodobljeno: :

V astrologiji obstajajo štirje kardinalni znaki. So prvi, nosilci letnih časov, vsak izmed njih predstavlja drug element, vsi pa si delijo eno temeljno osebnostno lastnost: to so ljudje, ki lahko sprožijo velike spremembe!

Kdo so kardinalni znaki v astrologiji? To so znamenja, ki so prva v določenem letnem času, torej, oven, rak, tehtnica in kozorog. Na prvi pogled se zdijo zelo različni – oven je ognjeno znamenje, rak je vodno, tehtnica zračno, kozorog pa je zemeljsko znamenje. Kljub elementarnim razlikam pa je čisto vsak izmed teh znakov pobudnik sprememb.

Imajo edinstvene vodstvene lastnosti, radi imajo vizije in ustvarjajo načrte z zastavljenimi cilji, s katerimi bodo uresničili svoje sanje. Običajno vplivajo tudi na druge znake v horoskopu, pa čeprav je njihova moč velikokrat podcenjena v primerjavi s kakšnim agresivnejšim znamenjem. To še posebej velja v čustvenem smislu. So strastni borci in tekmovalni. Radi imajo red, kar se manifestira v večih situacijah.

Ne glede na to, ali spadate med ta štirih znamenja horoskopa ali ne, je tukaj nekaj dejstev o kardinalnih znamenjih, ki jih je dobro poznati.

1. Znani so po svoji odločnosti

Vsi kardinalni znaki veljajo za zelo odločne posameznike. Konec koncev so pobudniki, ljudje akcije in načrtov z dolgoročnimi cilji.

Oven

Oven ima drugačen pristop. Je impulziven, lahko je tudi agresiven. Ponavadi jih bomo našli na kakšnih tekmovanjih.

Rak

Raki se z zahtevno situacijo soočajo s sentimentom in s čutenjem energije v okolju. Pogosto se morajo umakniti v svoj notranji jaz, da začutijo pravo pot skozi situacijo.

Tehtnica

Tehtnice so naravni empati, ki rešujejo težave s čustveno inteligenco. Imajo vizijo, kakšen bi naj bi svet – pravičen!

Kozorog

Kozorog bo napredoval počasi in vztrajno, rad ima svojo rutino in postane razdražljiv, če ji ne sledi. Strateško razmišlja, zaradi česar verjame, da morajo stvari ustrezati njegovim standardom.

2. Ponavadi so čustveno inteligentnejši

Vsi so presenteljivo čustveni, nekateri bi celo rekli, da so muhasti. Vsi so nagnjeni k izkazovanju različnih čustev, kot sta jeza in žalost.

Oven

Oven je nekoliko agresivnejši in zato nagnjen k izkazovanju jeze. Ovni sovražijo goljufanje in se jezijo na ljudi, ki to počnejo.

Rak

Rak je nežna dušica in to se pokaže skozi skrb za svoj dom, za umetnost in za svojo družino. Vstopite v domovanje raka in jasno vam bo, kako dekorativni so kot ljudje.

Tehtnica

Da bi doseglji svoj cilj pravičnega sveta, morajo imeti visoko inteligenco. Tehtnica jo uporabi tako, da prisluhne vsem stranem zgodbe.

Kozorog

Kozorog rabi svoje rutine in tradicije. Zato je močno razdražjiv, ko jih kdo prekine.

3. Presenetljivo so usmerjeni k ljudem

Ko spoznamo ta znamenja, nam postane jasno, da so usmerjeni k ljudem. To pomeni, da morajo za uresničitev svojih ciljev in nalog imeti okoli sebe še druge ljudi.

Oven

Zaradi ovnove ljubezni do izzivov in športa, uživa, ko lahko z ljudmi tekmuje. Ljudi vidi kot način samoizboljšave.

Rak

Rak je “gospodinja” horoskopa, zato uživa v ideji, da se lahko druži, da ima otroke in prijatelje na večerjah. Raki so prijatelji, ki ves čas skrbijo za druge.

Tehtnica

Tehtnice se vedno znajdejo v družbenih situacijah, kjer lahko dajo nasvete ali pa delijo svojo perspektivo pravičnosti. To je del njihovega bistva – da služijo ljudem.

Kozorog

Kozorog ljubi svojo družino in to je tudi del tega, zakaj ima rad tradicijo. Da lahko nadaljuje s svojimi ljubimi tradicijami, mora vključiti družino.

4. So bolj pesimistični kot drugi znaki horoskopa

Na žalost lahko zaradi dejstva, da so radi obdani z ljudmi, postanejo čustvene gobe in vpijejo vse okoli sebe – nekateri bolj kot drugi. Tako začnejo oblikovati negativne poglede. Spominjajo se preteklih sporov in držijo zamere. Zato bi se morali ljudje, rojeni v teh znamenjih, naučiti odpuščati!

5. So samoiniciativni

To so znaki, ki v primerjavi z drugimi v horoskopu najpogosteje sprožijo neka dejanja. Ali skočijo naravnost v novo akcijo, kot oven, ali pa oblikujejo dolgoročne načrte, ki se jih neusmiljeno držijo, kot rak in kozorog. Tehtnica bo na primer svoje načrte analizirala z vseh zornih kotov. Vsi lahko uresničijo svoje ambicije in običajno v svoj načrt vključijo svoje ljubljene osebe, da je življenje še bolj izpopolnjeno.

Kardinalni znaki eni izmed najodločnejših, skrbnih voditeljev z odličnim čutom za ljudi. Ne smejo si dovoliti, da postanejo preobremenjeni z življenjskimi težavami, saj se lahko to spremeni v dolgotrajne zamere in stiske!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ženske, rojene v teh 4 astroloških znakih, se vedno bogato poročijo!