fbpx

To so najbolj elegantni vlaki, s katerimi se lahko podate okrog sveta

Potovanja z vlakom se vračajo v modo

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Čeprav je zlata doba železnic že davno mimo, pa so potovanja z vlakom ponovno v modi. Zakonca Beckham sta tako obletnico poroke obeležila z vožnjo na Orient Expresu, ki je le eden od najbolj luksuznih vlakov, ki vozijo po zemeljski obli. Preverite našo izbiro.

British Pullman

Oboževalci režiserja Wesa Andersona se lahko prepustijo avanturistični vožnji po angleških železničnih tirih in sicer z vlakom, katerega interjer je navdahnil prav Andersonov osebni stil. Del vlaka jem tudi vagon »Cygnus« iz leta 1950, ki je prav nekaj posebnega.

Venice Simplon-Orient-Express

Avtentična vožnja s tem luksuznim vlakom od Pariza do Istanbula traja šest dni, izbirate pa lahko med vrsto različnih poti in voženj. Slavni Orient Expres je zaslovel tudi v vrsti literarnih del, recimo detektivki »Umor na Orient Expresu« izpod peresa slavne Agathe Christie. Današnji Orient Expres je kombinacija Art Decoja in elegance zlate dobe vlakov, retro vagoni iz 20. let minulega stoletja pa so elegantno prenovljeni in nudijo vrhunsko gastronomsko ponudbo.

Belmond Royal Scotsman

Royal Scotsman je odličen način, da obiščete škotska jezera, dvorce in naravo ter vse to doživite kar iz udobja kabine. Njegova pot namreč poteka po hribovitem škotskem višavju, potovanja pa so pogosto inspirirana z najrazličnejšimi turističnimi atrakcijami in znamenitostmi. Na vlaku se nahaja tudi pravi spa center, kjer si lahko privoščite tretma obraza, nego kože ali manikuro.

The Ghan

Eno od najdaljših železniških potovanj po Avstraliji se imenuje The Ghan in zajema pot od Darwina pa vse do Adelaide. Izbirate lahko med Gold in Platinum razredoma, slednji gostom nudi velike kabine z dnevnim prostorom in predelom za spanje ter osebno strežbo.

Andean Explorer

Prvi luksuzni vlak v Južni Ameriki potuje po nepredstavljivih nadmorskih višinah, saj vas vse od Cusca v Peruju popelje do najvišjih dolin v Andih, pa do najvišje ležečega jezera Titicaca in vse do Arequipe, ki se nahaja na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Vsak vagon odraža kulturno dediščino Peruja, barvna shema pa izvira iz perujske narave.

Eastern & Oriental Express

Eastern & Oriental Express potuje skozi Malezijo, Singapur in Tajsko, z odprtega dela vagona pa lahko uživate v prekrasnih pogledih na naravo in okoliške kraje. Interjer vlaka je navdahnil film Shanghai Express iz 1932, vse spalne kabine pa se pohvalijo z lastnimi luksuznimi kopalnicami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!