fbpx

Ne hiti, da ne boš razočarana: TOLIKO ČASA si pišita, preden gresta na prvi zmenek

V dobi pametnih telefonov in aplikacij za zmenke je težko presoditi, kdaj iti na prvi zmenek. Dopisovanje z neznanci iz zavetja domače postelje je lahko namreč udobno, poleg tega pa se nam dopisovalec po nekaj dneh hitro zazdi domač in poznan, do njega ali nje pa čutimo neko posebno vez. Vprašanje je torej, koliko časa si morata dopisovati, preden gresta na prvi zmenek?

Na neki točki se mnogi sprijaznijo, da so Tinder in podobne aplikacije naša realnost. In takrat dopisovanje z neznanci nenadoma postane prijetno opravilo. Vendar je takšno dopisovanje lahko le začasno. Prej ali slej pogovor zamre ali pa se pri obeh vzbudi želja, da se dobita v živo. Vprašanje, ki se poraja, pa je, koliko časa si pišita, preden gresta na prvi zmenek. Seveda odgovor ni enak za vse situacije, a s plošno pravilo je, da je dobro osebo vsaj nekoliko spoznati, preden se odpravita na prvi zmenek.

TOLIKO ČASA si pišita, preden gresta na prvi zmenek.
TOLIKO ČASA si pišita, preden gresta na prvi zmenek.

Najboljši pokazatelj, da je čas za srečanje v živo, je zagotovo pristna želja po zmenku z obeh strani. Seveda pa čas med začetkom pogovora in prvim srečanjem v živo ne sme biti tako dolg, da bi si vse intimne stvari povedala že prek telefona, namesto da bi jih delila v živo. Prav tako je možno, da imata prek dopisovanja močno vez, v živo pa ne čutita drug do drugega nobene privlačnosti – in če je tako, je to dobro čim prej izvedeti.

Nekateri strokovnjaki pravijo, da obstaja nevarnost, da osebi, če si predolgo časa pišeta, nikoli ne zapustita območja udobja in odnosa, ki ga ustvarita prek telefona,in se tako morda nikoli zares ne srečata v živo. Kakšen je torej odgovor na to zapleteno vprašanje? Dopisujta si vsaj nekaj tednov, vendar pa s prvim zmenkom ne odlašajta PREDOLGO.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.