fbpx

Tomako: pisarniške ”čelade” za nemoteno delo

Tomoko

Vse več podjetij se zadnja leta odloča za svetle in odprte pisarne, saj da spodbujajo storilnost, prožnost in komunikacijo med zaposlenimi. Zadnji izsledki kažejo ravno nasprotno, kar pa ne pomeni, da se bo trend spet takoj obrnil in bodo podjetja začela postavljati pregradne stene ipd. Morda pa obstaja srednja pot: samostoječa ''čelada'', ki človeka izolira od okolice. Čelada, ki delno spominja na telefonsko govorilnico, namreč odstrani moteče dejavnike, tudi hrup, ki posegajo v zbranost zaposlenega.

Tomako je pisarniška ”čelada”, ki omogoča nemoteno delo zaposlenega tudi v živahnem delovnem okolju, saj ponuja dovoljšno stopnjo zasebnosti in ga ubrani motečih zvokov. Samostoječe čelade, ki jih lahko postavite na mizo ali tla, rahlo spominjajo na havbe (sušilnike za lase), ki so nekoč krasile frizerske salone.

PREBERITE ŠE: Ikea: izdelki za notranji vrt

Pod Tomako sta se podpisala Anna Salonen in Yuki Abe. Po njunih besedah ”Tomako omogoča, da si v trenutku ustvarite zasebni prostor in izločite moteče dejavnike, kot so hrup in vizualne motnje, ki vas dekoncentrirajo. Istočasno z njegovo uporabo sporočate ostalim, da ne želite, da vas motijo.”

Dodatne Informacije

Več informacij:
vivero.fi

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!