Top 10: najboljše funkcije iPhona, za katere najbrž še ne veš

Mislite, da poznate vse funkcije, ki jih je sposoben opravljati vaš iPhone? Zagotavljamo vam, da se pošteno motite. Predstavljamo vam 10 najboljših iPhonovih funkcij, za katere po vsej verjetnosti niste vedeli.

Slovenski uporabniki bodo morali na Applov operacijski sistem, dostopen v slovenščini, še nekoliko počakati. Do takrat se bo potrebno zadovoljiti s prijaznim okoljem, ki ga ponujajo iPhoni. Na voljo je cela vrsta uporabnih orodij, ki pa v veliki meri ostanejo neizkoriščene. Tukaj je 10 najboljših iPhonovih funkcij, za katere po vsej verjetnosti niste vedeli.

1. Shranjevanje v oblaku iCloud

Pomembno je, da za shranjevanje vaših podatkov izkoristite Applov oblak iCloud. To lahko storite tako, da sledite naslednji kombinaciji tipk: Settings > [vaše ime] > dotik naprave > iCloud Backup.

Shranjevanje v oblaku iCloud
Shranjevanje v oblaku iCloud

2. Find My iPhone

Apple za vas poskrbi tudi v primeru, da ste izgubili svoj telefon. Čas in denar boste prihranili z uporabo funkcije Find My iPhone. V prvi vrsti se morate prepričati, da ste jo v nastavitvah aktivirali (Settings > [vaše ime] > iCloud > Find My iPhone). Na napravi, s katere želite izslediti telefon (če se ta izgubi) morate nato namestiti aplikacijo Find My iPhone.

3. Medical ID

Na svojem iPhonu lahko prav tako shranite bistvene informacije o vašem zdravju (alergije, bolezni, krvna skupina …), ki bodo v primeru nesreče na voljo bolnišničnemu osebju. Vse, kar morate storiti, je odpreti aplikacijo Health, pritisniti gumb Medical ID in izbrati Edit.

4. Do Not Disturb

Uporaba mobilnega telefona v roki je med vožnjo prepovedana. Dražljaje, ki jih pošiljajo vaši prijatelji, lahko preprečite z načinom Do Not Disturb. Če želite, da vas telefon med vožnjo ne bo nikoli motil, sledite kombinaciji tipk Settings > Do Not Disturb > Automatically.

Funkcija Do Not Disturb
Funkcija Do Not Disturb

5. Music Timer

Se želite sprostiti ob poslušanju vaših najljubših pesmi in sčasoma utoniti v spanec? Apple vam omogoča, da nastavite čas, po katerem se bo glasba nehala predvajati. Pritisnite na aplikacijo Clock, izberite Timer, pomaknite se na dno zaslona in izberite Stop Playing.

6. Odzivi na sporočila

Na sporočila, ki jih prejmete, se je mogoče na operacijskih sistemih od iOS-a 10 naprej odzivati s smeški. Če imate nameščen operacijski sistem iOS 12 ali njegovo novejšo različico, lahko uporabite tudi lastne Memojije ali Animojije.

7. Today View

Today View je nadvse uporabna funkcija, namenjena shranjevanju obveznosti v posameznih dnevih. Na vas je le, da jo s prstom povlečete z vrha zaslona navzol in pritisnete gumb Edit. Tako boste lahko vanjo vnesli nove dogodke, ki vas čakajo v prihodnosti.

Today View
Today View

8. Instant Tuning

Funkcija Instant Tuning, ki jo lahko koristijo uporabniki operacijskega sistema iOS 12, zagotavlja tiho dostavljanje obvestil. Dotaknite se obvestila na zaklenjenem zaslonu, izberite Manage in v novem meniju pritisnite na Deliver Quietly.

9. Iskanje fotografij s ključnimi besedami

Tukaj je rešitev za vse tiste, ki imate na telefonu shranjenih na tisoče fotografij. Ko si želite poiskati določeno fotografijo, vam priporočamo, da uporabite možnost iskanja s ključnimi besedami, ki jo najdete v aplikaciji Photos.

Iskanje fotografij s ključnimi besedami
Iskanje fotografij s ključnimi besedami

10. Zgodovina glasbe s Siri

Dvoma o tem, da ima digitalna asistentka Siri boljši spomin kot mi, praktično ni. Zaupate ji lahko tudi, ko želite poiskati pesem, ki jo je morala prepoznati v preteklosti. V aplikaciji iTunes Store pritisnite na ikono s tremi črtami in izberite Siri.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Februarska razprodaja najboljših pametnih telefonov 2021