fbpx

Volvo V60 Polestar Engineered: presneto hiter karavan

Volvo V60 Polestar Engineered

Volvo in Polestar sta že stara znanca, ki znata skupaj izdelati presneto dobre avtomobile. Polestar je zdaj sicer samostojna znamka, kljub temu pa še vedno prihaja do medsebojnega sodelovanja. Zadnji primer plodnega in uspešnega sodelovanja je Volvo V60 Polestar Engineered, ki je presneto hiter karavan.

Volvovi avtomobili, ki jih v svoje roke dobi Polestar, so vedno nekaj posebnega. In prav nič ni drugače z Volvom V60 Polestar Engineered. Bistvo Volvov, ki so se jim posvetili pri Polestarju, je v dodani moči. Volvo V60 Polestar poganja 2,0-litrski motor, ki ima turbinski polnilnik in kompresor. Le ta poganja prednji kolesni par, za zadnjega pa je zadolžen elektromotor. Skupna sistemska moč obeh motorjev znaša privlačnih 405 konjskih moči in kar 670 njutonmetrov navora. Kapaciteta litij-ionske znaša 11,6 kWh in je na nameščeno vzdolžno po sredini, v dno avtomobila. Ker je zaradi dodane moči potrebno nadgraditi tudi druge komponente avtomobila, niso pri tem prav nič skoparili. Za boljše vzmetenje so poskrbeli pri podjetju Ohlins, zavorni sistem pa so prispevali pri Brembu.

Volvom V60 Polestar Engineered
Volvom V60 Polestar Engineered

Vsa ta dodana moč in izboljšave, so zahtevale tudi malce stilskega popravka. Čist skandinavski dizajn so dopolnili z všečnimi litimi platišči, izpostavljenimi blatniki in črno prednjo masko. Volvo V60 Polestar Engineered bo na voljo že to poletje, ker pa ponavadi poidejo hitreje kot vroče žemljice, bo potrebno hitro v ‘vrsto’, da si zagotovite svojega.

Galerija: Volvo V60 Polestar Engineered

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!