fbpx

Top 10 najboljših komedij po izboru BBC-ja

Slavna britanska medijska hiša BBC je že pred časom izbrala 100 najboljših filmov 21. stoletja, tokrat pa so izbrali najboljše komedije vseh časov in pri tem upoštevali mnenje kar 235 filmskih kritikov.

Mi smo izpostavili 10 najboljših, medtem ko si celotno lestvico lahko ogledate tukaj.

10. The General (1926)

Film Busterja Keatona, kjer spremljamo inženirja, ki mu vohuni ukradejo njemu ljubo lokomotivo, zato se jo odloči poiskati na svojo pest.

9. To je Spinal Tap! (This Is Spinal Tap, 1984)

Britanska metal skupina Spinal Tap se odpravi na turnejo po Ameriki, kjer jih spremlja oboževalec, ki je hkrati tudi filmar. Tako nastane dokumentarec.

8. Playtime (1967)

Gospod Hulot pohajkuje po visokotehnološkem Parizu, kjer ga spremlja skupina ameriških turistov.

PREBERITE ŠE: SEDEM ODLIČNIH FANTAZIJSKIH FILMOV

7. Ali je pilot v letalu? (Airplane!, 1980)

Legendarna parodija z Lesliem Nielesonom v eni izmed glavnih vlog, ki spremlja posadko moža, ki mora pristati z letalom, saj sta pilota zbolela.

6. Life of Brian (1979)

Satira Monty Pythonov, ki pripoveduje zgodbo Briana, ki je bil rojen na prvi božič in to v sosednji hiši kot Jezus. Zaradi tega ga celotno življenje pomotoma označujejo za odrešenika.

5. Duck Soup (1933)

Rufus T. Firefly je imenovan za predsednika bankrotirane Freedonije in napove vojno sosedni Sylvaniji zaradi ljubezni do gospe Teasdale.

4. Neskončen dan (Groundhog Day, 1993)

Bill Murray je vremenoslovec, ki se iz povsem neznanih razlogov vedno znova zbudi v isti dan.

3. Annie Hall (1977)

Legendaren film Woodyja Allena, ki je tudi ena od redkih komedij z oskarjem. V njej spremljamo komedijanta, ki se zaljubi v naslovno Annie Hall.

2. Dr. Strangelove (1964)

Klasika Stanleyja Kubricka, v kateri blesti Peter Sellers, je politična satira, kjer poskuša kopica politikov in generalov preprečiti jedrsko vojno.

1. Nekateri so za vroče (Some Like it Hot, 1959)

Zimzelena komedija z Marilyn Monroe v glavni vlogi, kjer sta glasbenika priča mafijskemu umoru in se pod krinko pridružita dekliški glasbeni skupini.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.