fbpx

Kje so najlepše peščene plaže na Hrvaškem?

Predstavljamo izbor najlepših hrvaških peščenih plaž, ki je kot nalašč za vse, ki že razmišljajo, na kateri plaži bi letos preživeli sproščujoče poletne počitnice. Kot boste kmalu videli, ne bo potrebno daleč, saj nas že čez mejo čaka cvetober izjemnih peščenih plaž, ki se lahko primerjajo z marsikatero top svetovno plažo. Preverite top 10 peščenih plaž na Hrvaškem in že danes izberite svojo počitniško destinacijo.

Top 10 peščenih plaž na Hrvaškem dokazuje, da nam za izjemno počitniško izkušnjo ni nujno potrebno oditi na drug konec sveta. Že na Hrvaškem nas namreč čaka kar nekaj prečudovitih peščenih plaž, ki obljubljajo brezskrben dopust, ki si ga bomo zapomnili za vedno. Najlepše hrvaške peščene plaže so…

Plaža Saharun, Dugi Otok

Plaža Saharun, Dugi otok
Plaža Saharun, Dugi otok

Na severnem delu Dolgega otoka najdemo prelepo, 800 metrov dolgo peščeno plažo Saharun. Plaža je obkrožena z borovci in predstavlja idealno destinacijo za romantične pare, kristalno čista voda pa razveseli tudi starejše in družine z otroki. Zvečer mirna plaža zamenja obraz, saj se spremeni v divje zbirališče mladih, željnih zabave.

Rajska plaža, Rab

Rajska plaža, Rab
Rajska plaža, Rab

V mestu Lopar na Rabu se skriva pravi biser – 1,5 km dolga peščena Rajska plaža, ki je zaradi kristalno čistega morja označena z modro zastavo. Plaža je idealna za družine in vse, ki si počitnikovanja na plaži brez tušev, lokalov, restavracij in različnih športnih aktivnosti enostavno ne predstavljajo.

Zaton, Zadar

Zaton, Zadar
Zaton, Zadar

13 kilometrov od Zadra se nahaja prečudovita peščena plaža Zaton, ki je zaradi svojega kristalno čistega morja označena z modro zastavo. Plaža poleg sanjskega razgleda na popolnoma čisto morje ponuja tudi veliko možnosti za športno udejstvovanje in zadovoljivo gostinsko ponudbo.

Plaža Crni molo, Crikvenica

Plaža Crni Molo, Crikvenica
Plaža Crni Molo, Crikvenica

Peščena plaža Crni molo se nahaja v Crikvenici. Plaža ponuja različne športne terene, ki zadovoljijo vse adrenalinske odvisnike, prav tako je na plaži omogočena izposoja senčnikov in ležalnikov, po kopanju v morju se lahko osvežimo pod enim izmed številnih tušev, na rivieri pa najdemo tudi polno barov, restavracij in hotelov.

Plaža Bijeca, Medulin

Plaža Bijeca, Medulin
Plaža Bijeca, Medulin

Peščena plaža Bijeca je najbolj popularna plaža v Medulinu. Plaža je idealna za vse, ki premočnemu soncu radi ubežijo v senco dreves in borovcev, zaradi nizke gladine morja in peščene plaže pa je primerna tudi za naše najmlajše. Ti se na plaži razveselijo tudi vodnega tobogana, za zabavo starejših pa poskrbijo številni lokali in restavracije, ki prelepo peščeno plažo obkrožajo.

Plaža Sabuša, Ugljan

Plaža Sabuša, Ugljan
Plaža Sabuša, Ugljan

V mestu Kukljica na otoku Ugljanu se nahaja prelepa peščena plaža Sabuša. Plaža navduši s svojimi senčnimi deli in kristalno čistim morjem. Čeprav sodi med peščene plaže, pa je danes večina obale betonirana in tako idealna za sončenje. Ob plaži najdemo tudi prikupne bistrojčke, ki poskrbijo za vse, ki si po plavanju v vodi zaželijo okrepčitve.

Plaža Crvena Luka, Biograd na Moru

Plaža Crvena luka, Biograd na Moru
Plaža Crvena luka, Biograd na Moru

Le 3 kilometre od Biograda na Moru se nahaja plaža Crvena luka. Severni del prečudovite peščene plaže, do katere je najlažje priti kar peš ali s čolnom, je namenjen nudistom. Plaža je idealna izbira za vse romantične pare in vse, ki uživajo v lepotah kristalno čistega morja.

Plaža Sabunike, Zadar

Plaža Sabunike, Zadar
Plaža Sabunike, Zadar

6 kilometrov od Zadra se nahaja prelepa peščena plaža Sabunike, ki je idealna izbira predvsem za družine z majhnimi otroki in za vse, ki na plaži ne morejo brez zabave in športa. Plaža Sabunike svoje obiskovalce razvaja s kristalno čistim morjem, zdravilnim blatom in pestro gostinsko ponudbo, razveseli pa tudi vse, ki iščejo primeren veter za jadranje in surfanje.

Plaža Slanica, Murter

Plaža Slanica, Murter
Plaža Slanica, Murter

Na otoku Murteru se skriva prelepa peščena plaža Slanica, ki se ponaša kot ena najlepših hrvaških plaž. Na Slanici ne bomo nikoli sami, saj je izredno popularna, obiskovalce pa privlači tudi zaradi nizkega morja, ki je idealno za športne igre v vodi. Plažo obdajajo številni lokali in celo zabavni otroški center, ki poskrbi za zabavo naših najmlajših.

Plaža Vela Pržina, Korčula

Plaža Vela Pržina, Lumbarda
Plaža Vela Pržina, Lumbarda

Mesto Lumbarda na Korčuli se ponaša z eno najlepših hrvaških plaž. Vela Pržina se nahaja v zalivu, ki ga obkrožajo vinogradi in je zelo priljubljena predvsem med mlajšo populacijo. Plaža omogoča najem senčnikov in ležalnikov ter druženje v barih in restavracijah.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.