fbpx

Top 20: najsrečnejše države na svetu

1. Norveška

Ali morda v kratkem načrtujete selitev v tujino? V želji, da boste za življenje v prihodnosti izbrali pravo državo, vam svetujemo, da se odpravite nekam, kjer bo vaše razpoloženje kar se da veselo. Na voljo je veliko ugodnih možnosti. Tukaj so najsrečnejše države na svetu.

Raziskava World Happiness Report 2017, ki je bila opravljena že peto leto zapored, je preučevala 155 držav glede na stopnjo sreče, ki jo uživajo njihovi prebivalci. Države so razvrščene na podlagi veliko različnih dejavnikov, kot so denimo povprečni dohodek, zadovoljnost z izobraževalnim in zdravstvenim sistemom ter mentalno zdravje državljanov. Izsledkom te raziskave se namenja vedno več pozornosti. Mnoge vladne in nevladne institucije namreč uporabljajo kazalnike sreče pri vrednotenju uspešnosti izpeljanih projektov. Katere države so se torej znašle na vrhu tega seznama?
P. S.: Slovenija
se je med 155 državami uvrstila na 62. mesto. 

Galerija – Top 20: najsrečnejše države na svetu

Dodatne Informacije

Več informacij:
worldhappiness.report

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!