fbpx

TOP 3 najboljši telefoni za leto 2024

Najboljši pametni telefoni 2023

najboljši telefoni
Foto: envato elements

Na koncu leta se vedno ozremo nazaj, da lahko pogledamo naprej. Zato smo sestavili seznam top 5 najboljših telefonov, ki so zaznamovali leto 2023. Ti telefoni so na našem seznamu TOP 3 najboljših telefonov za leto 2024. Torej - najboljši telefoni za leto 2024!

Top 3 najboljši pametni telefoni za leto 2024 so tisti, ki jih kot uredništvo najbolj priporočamo za naslednje leto. Če razmišljate o zamenjavi pametnega telefona v tem trenutku in želite biti v letu 2024 v stiku s tehnološkim trenutkom, je izbira teh 3 telefonov, ki med seboj niso direktna konkurenca, zagotovo prava odločitev.

TOP 3 najboljši telefoni za leto 2024

iPhone 15 Pro Max – najboljši za Apple privržence

Najboljši za snemanje videov, ki niso le za zabavo, ampak za resno ustvarjanje, je brez dvoma iPhone 15 Pro Max. Ta telefon je čisti “Pro”, ne le v marketinškem smislu, ampak tudi v praksi. Z novim ohišjem iz brušenega titana, ki omogoča tanjše okvirje, je postal najlažji Pro iPhone doslej. A17 Pro čip, izdelan s 3-nanometrskim postopkom, je prvi takšen v industriji. Ne samo, da ima 6-jedrni GPU razreda Pro s podporo za sledenje žarkom, ima tudi USB-C priključek za hitrejši prenos podatkov in podporo za zunanji pomnilnik ter video izhod do 4K pri 60 fps HDR.

Znižano za 150,00 EUR
Apple iPhone 15 Pro Max (256 GB) - Titan Schwarz
Apple iPhone 15 Pro Max (256 GB) - Titan Schwarz
1.449,00 EUR −150,00 EUR 1.299,00 EUR Amazon Prime

Zadnja posodobitev 2024-02-22 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Za vse, ki snemate videe za TikTok, medtem ko na iWatchu preverjate čas in poslušate glasbo z Apple slušalkami, je ta iPhone več kot primeren. Njegova nova 48-megapikselna glavna kamera omogoča izbiro med goriščnimi razdaljami 24 mm, 28 mm in 35 mm, 12-megapikselna ultrawide kamera pa dodaja še večjo širino vašim posnetkom. 6,1-palčni Pro model ima 3x telefoto lečo, medtem ko večji 6,7-palčni Pro Max vključuje popolnoma novo 5x, 120 mm tetraprizmo telefoto kamero z zaslonko ƒ/2.8 in 3D senzorskim premikom optične stabilizacije slike. Oba modela lahko tudi snemata prostorski video s pomočjo glavne in ultrawide kamere za 3D posnetke.

Zanimivo, da je iPhone izgubil stikalo za utišanje, ki ga je zamenjal prilagodljiv akcijski gumb, s katerim lahko odprete kamero, sprožite bližnjice in še več. Oba modela sta na voljo v štirih barvah: črna, bela, modra in naravni titan.

Torej, če ste del Apple ekosistema in imate radi, da vam je vse na dlani, potem je iPhone 15 Pro Max prava izbira. S svojim konzervativnim pristopom, ki ni vedno slab, je ta telefon še vedno dovolj dober na vseh področjih in v nekaterih primerih nepremagljivo boljši od konkurence. Kot bi rekel Apple navdušenec: “En iPhone na dan, odžene konkurenco stran!”

Google Pixel 8 Pro – najboljši android telefon

Google Pixel 8 Pro: Androidov fotografski virtuoz
Ko govorimo o najboljšem Android telefonu, ne moremo mimo Google Pixel 8 Pro. Ta telefon je kot nalašč za vse, ki ste zaljubljeni v Google ekosistem, od Google Clouda do Google Photos, kjer hranite svoje nepozabne trenutke že desetletje ali več. Pixel 8 Pro je prava izbira za tiste, ki iščete telefon, ki ustvarja najbolj zanimive fotografije. Združuje namreč vrhunsko strojno opremo z neverjetnimi funkcijami umetne inteligence.

Z 6,7-palčnim 120Hz LTPO zaslonom, ki je svetlejši kot kadarkoli prej, novim Tensor G3 procesorjem z Titan M2 varnostjo in matiranim steklom na hrbtni strani, Pixel 8 Pro kriči vrhunsko kvaliteto. Ima 50-megapikselno glavno kamero f/1.7, 48-megapikselno 5x telefoto kamero z hitrejšim samodejnim ostrenjem in še svetlejšo 48-megapikselno ultraširoko kamero.


A prava čarovnija se skriva v Googlovem programju. Magic Editor za urejanje z generativno AI tehnologijo, izboljšani zoom, Audio Magic Eraser, ki izolira glasne zvoke v videih za lažjo odstranitev, in nova funkcija, ki omogoča izbiro najboljšega obraza posameznika v skupini fotografij, shranjenih v enem kadru. Ta pametni telefon prihaja v treh barvah in ponuja 12 GB RAM-a ter do 1 TB prostora za shranjevanje.
Znižano za 150,00 EUR
Google Pixel 8 Pro – Bay, 128GB
Google Pixel 8 Pro – Bay, 128GB
1.099,00 EUR −150,00 EUR 949,00 EUR Amazon Prime

Zadnja posodobitev 2024-02-22 / Partnerske povezave / Vir fotografij: Amazon Product Advertising API

Z vsem tem Google Pixel 8 Pro ni le mojstrski fotograf med telefoni, ampak tudi prvak cenovne učinkovitosti. Torej, če ste tip osebe, ki ima raje ‘Cloud’ nad dejanskim oblakom in ‘Photos’ pred fizičnimi albumi, potem je Pixel 8 Pro kot nalašč za vas. Kot bi rekli v Googlu: “Iskanje končano. Našli ste svoj idealni telefon!”

OnePlus Open: najboljši “zložljivi” telefon

OnePlus Open je prelomnica v svetu zložljivih telefonov. V segmentu, kjer je Samsung dolgo veljal za nepremagljivega, je OnePlus s svojim modelom Open ustvaril letos pravo senzacijo. Ta naprava ni le tehnološki čudež, ampak je s svojim elegantnim dizajnom in izjemnimi lastnostmi postala prvi resni konkurent na področju zložljivih telefonov. Kjer prej konkurence praktično ni bilo.

Razvit v sodelovanju s podjetjem Oppo, OnePlus Open predstavlja prvi zložljivi telefon podjetja, ki ponuja idealno kombinacijo velikosti in teže. Na sprednji strani se bohoti 6,3-palčni 20:9 LPTO zaslon, ki je širši od zaslona Samsung Galaxy Z Fold 5, a bolj eleganten od razmeroma robustnega zaslona Pixel Folda. V notranjosti se skriva 7,8-palčni, 2440 x 2268 LPTO zaslon, ki poganja OxygenOS 13.2 na čipu Snapdragon 8 Gen 2 z 16 GB RAM-a za gladko večopravilnost.


Sistem zadnjih kamer, razvit v sodelovanju z Hasselbladom, vključuje 48-megapikselno glavno kamero, 64-megapikselno 3x telefoto in 48-megapikselno ultraširoko kamero, ki jim družbo dela 32-megapikselna sprednja kamera in 20-megapikselna notranja kamera. Telo telefona je kombinacija titanove zlitine, ogljikovih vlaken in drugih materialov iz vesoljske industrije, kar ga naredi za najlažji zložljivi telefon na trgu.

Za vse, ki so mislili, da je zložljivi telefon le modna muha, je OnePlus Open dokazal nasprotno. Ta telefon ni le zložljiv, ampak je tudi neverjetno zmogljiv, stilski in inovativen. OnePlus Open ni le odprl novih možnosti v svetu zložljivih telefonov, ampak je tudi zaprl usta dvomljivcem. Kot bi rekli v OnePlusu: “Zložite svoja pričakovanja, mi jih bomo presegli!”.

Kaj izbrati?!

V svetu tehnologije, kjer vsak dan prinaša novo inovacijo, so pametni telefoni postali ne le naši vsakodnevni spremljevalci, ampak tudi simboli našega življenjskega sloga in tehnoloških ambicij. Naš izbor top 5 telefonov za leto 2024 ponuja nekaj za vsakogar: od ljubiteljev Apple ekosistema in Android entuziastov do tistih, ki iščejo telefon z vrhunsko baterijo ali zložljivo čudo.

Vsak od teh telefonov predstavlja vrhunec tehnološkega napredka in inovativnosti, ki so značilni za naš čas. Bodisi da iščete napravo, ki bo izpopolnila vaše profesionalno ustvarjanje, ali telefon, ki bo presegel vsakodnevne potrebe, je jasno, da je prihodnost mobilne tehnologije svetla in polna obetov.

Ko izbirate svoj naslednji pametni telefon, ne pozabite, da izbirate več kot le napravo. Izbirate orodje, ki bo obogatilo vaš način komunikacije, ustvarjanja in interakcije s svetom. V teh petih telefonih se odraža ne le to, kar tehnologija danes zmore, ampak tudi, kam nas vodi v prihodnosti. Naj bo vaša izbira odraz vaših želja, potreb in ambicij. Prihodnost je v vaših rokah!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.