Top 5 slovenskih kampov, ki vam nikakor ne bodo šli iz glave

Foto: Scott Goodwill/Unsplash
Zadnjič posodobljeno: :

Kampiranje je brez dvoma najbolj priljubljen način preživljanja letošnjih poletnih počitnic. Pristen stik z naravo in spanje pod zvezdnatim nebom nedvomno imata svoj čar, zato smo za vas izbrali pet čudovitih slovenskih kampov, ki se jim boste le s težavo uprli.

Natura Eco kamp, Kranjska Gora

Ko zavijete z glavne ceste, ki vodi iz Kranjske Gore proti Ratečam, vas makadamska pot pripelje do čudovitega kampa Natura Eco. Z gozdom obkrožen kamp nudi vse, kar potrebujete za miren oddih od ponorelega sveta. Ob kampu je pašnik, na katerem se pasejo kmečke živali, vi pa lahko iz visečih stolov opazujete spokojnost narave in poslušate šumenje dreves. Kamp je namenjen vsem, ki si želijo sožitja z naravo in miru, poleg kamp parcel pa so gostom na voljo tudi glamping šotori.

Kamp Menina, Rečica ob Savinji

V Savinjski dolini, le nekaj sto metrov stran od ceste, ki povezuje Mozirje in Ljubno, najdete Kamp Menina. Nahaja se na levem bregu Savinje in nudi kampiranje na urejenih parcelah, pa tudi najem šotorov, bungalovov, mobilnih hišic in glamping hišic. V poletnih dnevih se tako lahko ohladite v Savinji, kamp pa je odprt tudi pozimi, ko se lahko spustite po belih strminah na bližnjih smučiščih. V kampu Menina znajo razvajati svoje goste, odločite se namreč lahko tudi za polpenzion ali pa si privoščite oddih v urejeni finski savni.

Kamp Korita, Soča

Med Bovcem in Trento se nahaja Kamp Korita, ki leži v osrčju Triglavskega narodnega parka, le lučaj stran od znamenitih malih korit reke Soče. Ponuja urejene prostore za postavitev šotorov, nekaj parkirnih mest za avtodome in najem desetih glamping hišic ter dveh apartmajskih hiš. Kamp je namenjen ljubiteljem aktivnih počitnic, saj nudi odlično izhodišče za pohodništvo, kolesarjenje itd. Zaradi svoje lege so se v kampu zavezali ohranjanju narave, kar cenijo tudi številni gostje. Poskrbljeno je tudi za razvajanje, saj v kampu najdete čudovito leseno kad z vročo vodo.

Kamp Lovšin, Križevska vas

Ob nabrežju Kolpe, dva kilometra iz Metlike, se nahaja kamp Lovšin, ki je del posestva Lovšin. Poleg travnatih parcel, med katerimi so posebej priljubljene tiste na platoju nad Kolpo, lahko najamete tudi glamping šotor ali počitniško prikolico. Kamp slovi po mirnem vzdušju in čudoviti naravi, ki ga obdaja. Če vam plavanje v Kolpi ni ljubo, se lahko namakate v jezu z nizko vodo, ki je primeren tudi za otroke. Ljubitelji aktivnosti bodo navdušeni nad manjšo plezalno steno, izposojo SUP-ov, kanujev ali električnih koles.

Big Berry Kolpa Resort, Bela krajina

Ob nabrežju Kolpe pa se nahaja tudi sodobni Big Berry Kolpa Resort. V kraju Primostek boste tako našli urejene kamping parcele, ki so le dopolnitev glamping ponudbe, paradnega konja kampa. Kamp v bližini sotočja Kolpe in Lahinje je kot nalašč za vroče poletne dni, saj se lahko hladite v reki ali pa v senci visokih dreves. V kampu nudijo tudi najem koles, razvajate pa se lahko tudi z masažami in masažnim bazenom.

 

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!