Top destinacije leta 2015 #destinacije #turizem2015

Plaža in Uxua Casa Hotel v Trancosu, Brazilija.

Pozabimo za nekaj časa na dobronamerne novoletne zaobljube, ki smo si jih zadali in pomislimo na top senzacionalne destinacije leta 2015, ki jih lahko obiščemo. Na tiste velike in eksotične sanje, nekje daleč vstran. Oglejte si naš seznam svetovnih top destinacij za leto 2015.

1. Bahia Coast, Brazilija

Za mnoge je Brazilija najbolj “seksi” kraj na svetu. No, Bahia Coast na severovzhodu države je znana kot najbolj “seksi” mesto v Braziliji. In to pove veliko. Tukaj bomo našli najboljše plaže, hotele, obalne hišice, bare, palme, morsko življenje in najbolj miniaturne bikinke. To je kraj brez osladnih turističnih pasti in živahnih množic – le čisto razkošje v vsem svojem sijaju. In kje lahko bivamo? Uxua Casa Hotel v Trancosu je zasnoval kreativni direktor Diesela. Dodatno pojasnilo ni potrebno.

Plaža in Uxua Casa Hotel v Trancosu, Brazilija.
Plaža in Uxua Casa Hotel v Trancosu, Brazilija.

2. Otoki Turks in Caicos, Karibi

Bele peščene plaž in kristalno čista voda – to je destinacija za razglednico. Otoki Turks in Caicos na Karibih, ki mejijo na Bahame, se ponašajo z najboljšo plažo na svetu. A za razliko od večine drugih svetovnih belih peščenih plaž in koralnih grebenov, ta destinacija še ni oblegana. Tukaj je zagotovljeno celostno uživanje v tropskih nasladah. Star lesen čoln z velikim belim jadrom, steklenica hladne pijače in kosilo, ki ga ujamemo sami. Bivamo lahko na prestižni lokaciji The Amanyara Resort v enem izmed šestintridesetih paviljončkov ali v eni izmed dveh vil, ki so odmaknjeni od civilizacije.

Otoki Turks in Caicos na Karibih ter The Amanyara Resort.
Otoki Turks in Caicos na Karibih ter The Amanyara Resort.

3. Panama City, Panama

Panama je najjužnejša država Srednje Amerike, povezuje Severno in Južno Ameriko, meji na Kostariko, Kolumbijo, Karibe in Južni Pacifik. Država je sama po sebi recept za špansko zgodovino, eksotične ptice in tropske rastline ter živali, ki jih ne najdemo nikjer drugje na svetu. Gorata država z neprepustno džunglo je eksplozija življenja, barv, fascinantne preteklosti in resnično razburljive prihodnosti. Razkošen butični hotel The American Trade Hotel, ki se ponaša z odlično mešanico starega in novega, je gotovo vreden obiska in nastanitve.

Panama City, Panama
Panama City, Panama

4. Bodrum, Turčija

Ta top destinacija ni toliko o Bodrumu kot o pristanišču Bodrum, kjer lahko z leseno turško motorno jahto Gulet odplujemo vzdolž turške obale. Rezervirajmo si kapitana, kuharja in butlerja. V pristanišče se odpravimo zvečer, privoščimo si spektakularne turške jedi v majhnih obmorskih restavracijah ali ostanimo na krovu in skupaj s prijatelji opazujmo anatolske zvezde. Peter Sommer je eno izmed najboljših Gulet Cruise podjetij v Turčiji.

Z leseno turško motorno jahto Gulet lahko odplujemo vzdolž turške obale.
Z leseno turško motorno jahto Gulet lahko odplujemo vzdolž turške obale.

5. Marrakech, Maroko

Marrakech, poln bogatih arhitekturnih zasnov, negovanih trat, razkošnih zdravilišč, trgovin svetovnega kova, ozkih potk, ki so paša za oči ter kuhe, ki je ne samo drugačna temveč tudi greha vredna, prinaša na dan našo ljubezen do detajlov. Za maroške preproge lahko obiščemo Kulchi, za tekstil Florence Teillet, Fenyadi za keramiko in Moustapha Blaoui za celoten dom. In bivanje? Izredno dober hotel The Hotel El-Fenn, ki ga je ustvarila sestra Richarda Bransona.

Marrakech, Maroko
Marrakech, Maroko

PREBERITE ŠE: Palawan, najlepši otok na svetu, je prava perfekcija

6. Puglia, Italija

Če smo ljubitelji ocena in jam, potem moramo vsaj enkrat v življenju obiskati Puglio. Najbolje takrat, ko smo še dovolj mladi, da se spustimo v številne jame in preživimo dneve v modrih vodah, medtem ko strmimo v bogato okrašene kamnine. Mesto je ponos samo sebi, veliko pozornosti je na detajlih, svežih proizvodih domačinov, oljčnih nasadih in dolgih peščenih plažah. Regija Kalabrija je nepremagljiva in težko si je upreti. Bivamo lahko v Baraquiel Relais, kjer imamo bazen sredi dišečih oljčnih nasadov. Poskrbimo, da si bomo kosilo privoščili v Grotta Palazzese, restavraciji znotraj jame.

Grotta Palazzese, restavracija znotraj jame.
Grotta Palazzese, restavracija znotraj jame.

7. Otok Mykonos, Grčija

Obstaja veliko stvari, ki jih Grki obvladajo: hrana, krožniki, ples in otoki. Otok Mykonos je eden izmed najboljših, ki jih premorejo. Destinacija za fashioniste in ljubitelje križarjenj, pa tudi za tiste, ki radi bivamo v ekskluzivnih hotelih – Mykonos premore nekaj najboljših na svetu, veliko pa jih je daleč od množice. Eden izmed takih hotelov je tudi San Giorgio.

Otok Mykonos, Grčija
Otok Mykonos, Grčija

8. Jukkasjärvi, Švedska

Predstavljamo si, da strmimo v nočno nebo in gledamo naravni ognjemet, ki nam ga je pripravil severni sij – nebeški “light show”, ki se odbija od beline snega, na katerem stojimo. Jukkasjärvi je majhno mesto polarnega kroga na Švedskem in je kraj, kjer lahko doživimo Aurora Oval. Ice Hotel , ki je objet v sneg in led, bo to potovanje spremenil v nepozabno doživetje. Spanec na jelenji koži in izrezljanih ploščah ledu je razkošje, ki ga ni najti nikjer drugje na svetu.

Ice Hotel v Jukkasjärvi na Švedskem.
Ice Hotel v Jukkasjärvi na Švedskem.

9. Šri Lanka

Forbes je Šri Lanko razglasil za eno izmed najbolj “kul” destinacij, kamor lahko v letu 2015 potujemo. Raznolika Šri Lanka je v veliki meri spregledana in cene to odražajo. Hoteli in spaji svetovnega kova so na voljo pod ceno. Leopardi, sloni, lenobni medvedi in eksotične ptice naseljujejo presenetljivo raznolik otok, Šri Lanka pa se lahko pohvali tudi z lepimi plažami, bujnimi gozdovi, slapovi in zelenim gorovjem. Heritance Kandamala Hotel ponuja edinstveno doživetje sredi bujne pokrajine z neskončnim bazenom, ki gleda naravnost v skalnato trdnjavo Sigiriya, osmo čudo sveta.

Heritance Kandamala Hotel  na Šri Lanki.
Heritance Kandamala Hotel na Šri Lanki.

10. Kampala, Ruanda

Edino pravilno je, da seznam končamo z eno izmed najbolj smiselnih destinacij – tako, ki daje naši duši, ne pa jemlje. Mesto, ki v nas pusti občutek hvaležnosti za našo Zemljo in vse njene prebivalce, še posebej živali. Ko v osrčju meglene, vulkanske ruandske džungle strmimo gorili v oči, vemo, da je ta izkušnja zlata in da je potrebno te veličastne živali spoštovati in varovati. Bivamo lahko v Volcanoes Safaris, ekološkem domu, ki so postavljeni zraven treh najboljših afriških parkov z gorilami.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
10 trikov kako varno potovati v času koronavirusa