Tradicionalna Slanikova pojedina

Zadnjič posodobljeno: :

Tradicionalna slanikova pojedina je kulinarična razstava z dolgo tradicijo – že 89. po vrsti dogodek vabi vse navdušence in gurmane. Za oči in tudi za brbončice.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Grand Hotel Union, Ljubljana

Organizator

Grand hotel Union

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

vstop prost

S pustnim torkom se končuje tradicionalno veselo in razigrano obdobje in pepelnična sreda v krščanskem izročilu narekuje štiridesetdnevni post. V preteklosti sta strogost in resnost tega dneva nekako obšli mestne gostilne s pripravo tako imenovanih slanikovih pojedin. Med njimi tudi Grand hotel Union, ki tradicijo oživlja še danes.

Letošnja 89. Slanikova pojedina ponuja kulinarično razstavo za oči in slanikove dobrote za brbončice. Vseeno pa so v dogodek pred sedmimi leti vnesli svežino, to je kulinarično tekmovanje v pripravi hladno razstavljenih rib, rakov, školjk, mehkužcev, sladic, kulinarične artistike na temo Slanikove pojedine (iz ledu, soli, testa, sadja, zelenjave, sladkorja, marcipana) in priprave morske rižote in brodeta pred gosti.

Vse se dogaja pod budnim očesom žirije, ki jo sestavljajo tudi člani nacionalne kuharske reprezentance. Letošnja novost pa je pokušina vin devetih vrhunskih vinarjev iz različnih slovenskih vinskih pokrajin, degustacijo bodo pospremili tudi slanikovi prigrizki.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Domača veganska nutela iz samo treh sestavin