fbpx

Trendi v športu 2015

Trendi v športu 2015 zapovedujejo, da bomo prihodnje leto več časa kot zumbi posvetili treningu z lastno težo. V kolikor vas zanimajo tudi ostali rezultati raziskave trendov v športu 2015, berite naprej…

Trendi v športu 2015 napovedujejo, da bo prihodnje leto minilo v duhu počepov, trebušnjakov in sklec. Vsaj tako trdijo raziskovalci Ameriškega kolidža medicine športa (ACSM), ki so te dni objavili rezultate zanimive raziskave, ki napoveduje najbolj popularne oblike vadbe v letu 2015.

1. Trening z lastno težo

Trening z lastno težo je čedalje bolj priljubljena oblika telesne vadbe, saj zanjo ne potrebujemo pripomočkov in drage fitnes karte.

Trening z lastno težo
Trening z lastno težo

2. Visoko-intenzivni intervalni trening

Visoko-intenzivni Intervalni trening je trening z izmenjavo visokointenzivnih intervalov vadbe z nizkointenzivnimi. V praksi gre običajno za izmenjavo hitrega in počasnega teka.

3. Izobraženi fitnes trenerji

S porastom fitnes centrov je prišlo do prave fitnes zmede, saj kdaj sploh več ne vemo, katerim “strokovnjakom” gre zaupati. V Ameriki se zanašajo na certifikate ACSM, pri nas pa za varno izbiro poskrbi APTS.

4. Trening za moč

Treningi za moč povezujejo naravne oblike gibanj z raznovsrtnimi pripomočki. Ročke, drogovi in trenažerji imajo največji potencial za povečanje moči mišic.

Trening s pomočjo osebnega trenerja
Trening s pomočjo osebnega trenerja

5. Trening s pomočjo osebnega trenerja

Vedno več mladih se udeležuje profesionalnih tečajev, ki jim zagotavljajo vrhunsko izobrazbo na področju osebnega trenerstva.

Dodatne Informacije

Več informacij:
www.acsm.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.