Trenutek, ko izgubiš spoštovanje do nekoga

Zadnjič posodobljeno: :

Nekje v sebi čutite, da vajin odnos ni več to, kar bi moral biti.

Trenutek, ko izgubite spoštovanje do nekoga, je trenutek, ko se vse spremeni.

Tisti trenutek, ko stojite in gledate osebo, za katero ste mislili, da jo dobro poznate. Osebo, ki ste jo nekoč občudovali, ali nekoga, ki ste mu zaupali. Še vedno ne morete verjeti, da je to pravzaprav tista oseba, ki ti je trdila, da nikoli ne bo postala takšna, da vas nikoli ne bo izdala.

Sedaj se smejete ironiji, da ste bili tistega dne, ko ste jim povedali o svojih strahovih, prepričani, da jih nikoli ne bodo obudili. Bili ste prepričani, da jih z njimi nikoli ne boste doživljali. Niste niti pomislili, da so isti kakor drugi, da vas bodo ranili.

Trenutek, ko izgubite spoštovanje do nekoga, je trenutek, ko vidite iste stare vzorce, ki so vam nekoč povzročali bolečino in ste jih spregledali. Videli ste opozorila, enako nedoslednost, iste izgovore in ste se odločili, da pogledate mimo.

via GIPHY

Videli ste, da se spreminja, toda del vas je upal, da se motite. Del vas je upal, da so se le prikradli vaši strahovi. Del vas je upal, da so dvomi le v vaši glavi. A del vas je vedel, da je to nekaj, kar ste že doživeli, da je to tisto, čemur ste se skušali izogniti. Del vas je čutil, da ta oseba ni takšna, kakor se je predstavljala. Vedel je, da se za masko skriva nekdo drug.

Tisti trenutek, ko izgubite spoštovanje do nekoga, je trenutek, ko ugotovite, da ne zmorete več prenašati njihovega ravnanja. Trenutek, ko vam zmanjka potrpljenja, do tistih, ki ne vedo, kako vas spoštovati.

Čas je, pripravite svoj kovček in odidete.
Spoznate, da z njimi ne boste mogli več ostati, da niste več pripravljeni nižati svojih standardov. Ne morete jih več gledati z enakim občudovanjem in nikakor jim ne morete več zaupati svojega srca.

via GIPHY

To je trenutek, ko spoznate, da čeprav ste se bali, da bi jih izgubili, se ne bojite oditi, ker ne morete biti z nekom, ki ga ne spoštujete. Ne morete biti z nekom, ki ste mu zaupali svoje najgloblje skrivnosti in bolečine, in namesto da bi jih spoštovali, so jih izkoristili za ustvarjanje vaše bolečine.

V trenutku, ko izgubite spoštovanje do nekoga, se zaveste, da je včasih spoštovanje pomembnejše od ljubezni. Ko izgine spoštovanje, izgine tudi ljubezen, saj počasi izzveni, strast izhlapi in iskra izgori.

Tisti trenutek, je trenutek, ko veste, da je ta oseba izginila, da ni več takšna kakršna, je bila, ko ste se zaljubili vanjo.

To je trenutek, ko se spremeni njegov obstoj v vaših očeh, ko se vse spremeni, tudi vi.

Postali ste oseba, ki ne bo tolerirala nespoštovanja samo zato, ker imate nekoga radi. Ne več. Sedaj ste pričeli ljubiti sebe.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ne glede na vse, ti astrološki ljubezenski pari za vedno ostanejo skupaj