fbpx

Tri najbolj zveste pasme psov

Foto: envato

Imate psa? Svojega najljubšega prijatelja, zaupnika? Tisto bitje, ki vas je vedno veselo, ko se vrnete domov? Ali ste vedeli, da so nekatere pasme še posebej zveste svojemu lastniku?

Verjamem, da je za vas najzvestejši vaš ali vaša kosmatinka.

A kljub temu poglejmo, kaj pravijo raziskave, katere so tri najbolj zveste pasme psov.

Doberman

Če je doberman iz dobrega legla in je ustrezno izšolan, je pravi prijatelj in varuh. Te inteligentne pse je enostavno trenirati in so zato pogosto del vojaških ali policijskih enot. Obožujejo svoje lastnike, predvsem tiste, ki jim omogočajo veliko aktivnosti in dogodivščin v naravi. Njihova zvestoba ljudem ni omejena le na lastnika, ampak imajo radi vse ljudi.

Vedno bo ob vas. Foto: Nikita Grishin / Pexels

Nemški ovčar

Pridobili so si sloves izjemne inteligence in plemenitega temperamenta. Nikoli se ne bo navadil na mirno življenje doma, na kavču. Čez dan potrebujejo veliko telesne aktivnosti in celo psihične izzive.

Odlično bodo opravili vsako delo, pa naj bo to policijsko delo ali delo psa vodnika, člana gorske reševalne službe ali celo tekmovalca v pasjih športnih igrah. So resnično zvesti prijatelji. Kljub temu potrebujejo čas, da se v nekoga zaljubijo, a ko se v nekoga zaljubijo, postanejo izjemno zvesti.

Čivava

So psi odličnega značaja, in je resnično zvest prijatelj. Ker so polni želje po zadovoljitvi lastnika, ne potrebujejo posebnega usposabljanja. Po temperamentu so lahko zelo različni, vendar so vsi popolnoma zvesti ljudem, ki imajo radi in so željni njihove pozornosti.

Lahko mu zaupate. Foto: Nikita Grishin / Pixabay

Nekatere čivave so si pridobile sloves divjih in zlobnih do tujcev, vendar je to verjetno posledica njihove močne zvestobe svojemu lastniku. Čivave je treba naučiti zmernejšega lajanja. Potrebujejo, ne posebej strogo, a redno usposabljanje.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!