fbpx

Trije arhitekturno najbolj dovršeni slovenski hoteli

Hotel Bohinj, Wellness Sotelia, Vila Planinka

Foto: Booking.com

Sploh v zadnjih letih hoteli niso le središče udobja, temveč tudi estetskega oblikovanja in bivanja. Priznani arhitekti ustvarjajo osupljive počitniške objekte, tudi v Sloveniji pa se lahko pohvalimo s kar nekaj takšnimi. Izbrali smo tri, ki so nas najbolj navdušili.

Hotel Bohinj, Bohinj

Pod najnovejšo pridobitev slovenskega hotelskega turizma, Hotel Bohinj, se podpisuje priznani arhitekturni biro OFIS arhitekti. Stari in ne preveč estetski hotel je s temeljito prenovo dobil novo podobo, ki ni ostala neopazna tudi v svetovnih arhitekturnih krogih. Sodobna arhitekturna celota, v dialogu s kvalitetno tradicionalno bohinjsko arhitekturo, se zrcali tako v leseni fasadi kot tudi interjerju. Oblikovalska zasnova temelji na zgodbi štirih pogumnih mož, ki so se povzpeli na Triglav, vzorce tekstilij pa so prav za to priložnost razvili v studiu Futuro. Hodniki spominjajo na konstrukcijo lesenih toplarjev, razgiban macesnov strop v vhodni avli pa deluje kot struktura brazd in kapnikov okoliških jam.

Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com

Wellness hotel Sotelia, Podčetrtek

Hotel Sotelia se je vzpenja nad priljubljenim termalnim kompleksom, spojena z zeleno naravo in topografijo terena. Z razgibano strukturo in zeleno streho ustvarja občutek harmonične povezanosti z okoliško naravo, subtilna fasada pa ne izstopa ter pušča glavno besedo gozdu in travnikom. Deset let po odprtju je hotel doživel novo osvežitev, s katero so želeli v Sotelii slediti potrebam in pričakovanjem gostov, ki se iz leta v leto spreminjajo. S prenovo so le nadgradili osnovno zgodbo, ki je bila začrtana že od samega začetka ter dodali posamične vsebine. Za podobo trinadstropnega hotela s 145 sobami stoji arhitekturni biro Enota, ki je oblikovni vodja večjega dela olimijskega kompleksa.

Foto: booking.com
Foto: booking.com
Foto: booking.com

Vila Planinka, Jezersko

Butični hotel Vila Planinka svojim gostom ponuja pristno doživetje miru in narave, kar se odraža tudi v interjerju. Prenova, s katero so želeli privabiti petične goste, je delo Nimo studia, ki se je naslonil na avtohtone materiale, predvsem les. Koncept vile stremi k temu, da ustvari občutek domačnosti, topline, daleč stran od doma. Poleg edinstvenih hotelskih sob, se doživetje miru in lepota okolice odražata tudi v izjemnem razgledu, ki se spogleduje z vrhovi Kamniško-Savinjskih Alp.

Foto: Booking.com
Foto: booking.com
Foto: Booking.com

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!