Tu je Apple Watch 6: najboljša pametna ura na svetu

Najboljša pametna ura - še nekoliko boljša!

Zadnjič posodobljeno: :

Apple je pred dnevni predstavil svoje nove “dobrote”, s katerimi osvaja svet tehnoloških navdušencev. Med njimi novo uro Apple Watch 6, pa tudi Apple Watch SE, ki jih v tem zapisu predstavljamo podrobneje!

Ocena bralcev10 Votes
57
91
Skupna ocena
Nakup na

V okviru predstavitve Time Files je Apple predstavil najnovejše verzije priljubljenih naprav Apple Watch. Za razliko od prejšnjih sta v sezoni 2020/2021 na voljo kar dva modela – dražji Apple Watch Series 6 in cenejši Apple Watch SE.

Za vse ljubitelje Applovih izdelkov letos ni večjih presenečenj. Ura je le izboljšana različica prejšnje generacije z malenkostnimi izboljšavami zdravstvenega senzorja in procesorja. Poglejmo podrobno!

Apple Watch Series 6 – zasnova in barve

Apple Watch Series 6 je po zasnovi zelo podoben Apple Watch Series 5. Videti je, kot da se samo ohišje ni spremenilo. Kar je najlažje prepoznati, so nove barve. Apple Watch Series 6 je na voljo v kar štirih barvah in treh različnih materialih. Tako je na nek način najbolj individualizran “Watch” doslej.

Različice iz aluminija so na voljo v rdeči in modri barvi (Product Red in Blue), različica iz nerjavečega jekla pa je v zlati in temno sivi barvi.

Zaslon Apple Watch Series 6 je na voljo v dveh diagonalah – 40 mm in 44 mm. Obe različici uporabljata OLED-zaslon na dotik in imata intenzivnejši zaslon “Always On”, ki je po navedbah Appla dvakrat in pol svetlejši od prejšnje generacije. Vse je seveda zasluga učinkovitejšega procesorja, ki troši manj energije.

Procesor S6

Apple Watch Series 6 poganja tudi nov procesor S6, ki po navedbah Appla za 20 odstotkov presega zmogljivost pete generacije ure. Zasnova procesorja temelji na naboru čipov A13 Bionic za iPhone, optimiziranih samo za Apple Watch.

Zdravstvene lastnosti

Apple Watch Series 6 ima nov senzor, ki meri raven kisika v krvi. Z uporabo aplikacije Blood Oxygen, ki uporabniku omogoča, da sproti izvaja meritve ali spremlja nivo tudi med spanjem.

Apple Fitness +


Apple uvaja novo naročniško storitev za virtualne tečaje fitnesa, imenovano Fitness+. Storitev je integrirana z napravami iPhone, iPad in Apple TV, vendar Apple pravi, da je zgrajena za uporabnike Apple Watch. Ura namreč z vsem “naborom” svojih senzorjev spremlja kakovost izvedene vadbe in tako uporabnika spodbuja k napredovanju in pravilnemu izvajanju vaj. Dostop do storitve bo stal 9,99 ameriški dolarjev na mesec ali 79,99 ameriških dolarjev na leto, z nakupom nove Apple Watch pa boste storitev za tri mesece dobili brezplačno. Na voljo je tudi v sklopu “Applove” nove univerzalne naročnine Apple One. Apple pravi, da bo Fitness Plus na voljo pred koncem leta v vseh državah!

Baterija

Serija 6 ima enake zmogljivosti baterije kot zadnja generacija (Apple Watch Series 5), zdrži nekje 18 ur – ezultat uporabe, ko uro uporabljate nenehno z aktivnimi funkcijami, kot sta aktivno spremljanje pulza in raven kisika v krvi. Samo polnjenje iz 0 na 100 odstotkov pa so skrajšali na 2 uri in pol. Zdi se, da je prav baterija še vedno “ahilova” peta sicer odličnega izdelka. A Apple nekako verjeme, da uporabniki ure slednjo brez izjeme vselej polnijo čez noč.

“Družinska” ura Apple Watch

Nova družinska nastavitev je otroški način, ki staršem omogoča sinhronizacijo ure Apple Watch, ki jo daste otroku, s svojim iPhonom. Family Setup deluje na vseh LTE urah Apple, od serije 4 naprej. Programska oprema ima funkcije, kot so blokiranje uporabe za določen čas, nadzor nad razpoložljivimi aplikacijami in preverjanje lokacije.

Nove številčnice – Watch OS6

Novi Apple Watch je opremljen z novim WatchOS, kar pomeni, da ima tudi nekaj novih števičnic. Zaenkrat še ni znano, koliko “obrazov” bo delovalo samo na najnovejši različici ure, vendar smo popolnoma prepričani, da bo vsaj nekaj ‘posebnih’, s katerimi bo Apple skušal privabiti kupce, ki si želijo ekskluzivnosti nove serije. Predvsem bodo to številčnice z zdravstvenimi funkcijami, ki se zdijo vedno bolj pomembne.

Nova Apple Watch SE

Zelo pomemben del letošnje predstavitve novih ur vključuje Apple Watch SE, novo “budget” uro Apple Watch, ki je opremljena z aluminijastim ohišjem in lastnostmi strojne opreme zadnje generacije, torej Series 5. Natančneje, uporablja Procesor S5 in zaslon Series 4, ki ne premore funkcije Always On Disply. Apple Watch SE ima različici s 40 in 44 milimetrov, na voljo je v sivi, srebrni in zlati barvi, vstopni model pa bo stal 279 ameriških dolarjev. Apple jo oglašuje kot uro za “starejše družinske člane” in “otroke”, a iskreno smo prepričani, da bo naprava med kupci našla veliko število oboževalcev, ki si želijo malo prihraniti.

Solo Loop – udobni pašček

Zadnja zelo pomembna novost v seriji 6 so novi paščki. Čeprav je v standardni izdaji, ki jo bomo verjetno dobili v Sloveniji, priložen silikonski trak s sponko, bodo tisti, ki želijo malo več, lahko kupili nov pašček Solo Loop. Gre za silikonsko prilagodljivo zapestnico brez zaponke. Solo Loop je na voljo v več barvah in dveh modelih. Ti so popolnoma silikonski in “pleteni” z enako funkcionalnostjo.

Razpoložljivost – od 18. septembra

Apple Watch Series 6 in Apple Watch SE bosta v ZDA na voljo od 18. septembra. A verjamemo, da v Slovenijo prideta še do konca meseca septembra.

Apple Watch 6 je vsekakor nadgradnja v primerjavi s prejšnjo generacijo, a kljub temu samo “facelift”, ki obstoječe uporabnike serije 5 ne sili v takojšnjo menjavo. Tudi zato, ker se nam zdi, da bo v letu 2021 ura doživela precejšen “redizajn” v skladu z novimi “oblikovnimi” smernicami Appla. Vseeno dober nakup!

Nakup ure Apple Watch 6 brez DDV-ja na Amazon Business

Izdelke, predstavljene v tem zapisu, lahko takoj kupite na Amazon.de, brez DDV-ja oziroma davka na dodano vrednost! Seveda v kolikor se na Amazon registrirate kot poslovni uporabnik in ste v Sloveniji davčni zavezanez za DDV.

REGISTRACIJA ZA POSLOVNE UPORABNIKE

Ocena: Apple Watch 6
Naše mnenje
Apple je pametno uro Apple Watch še nekoliko izboljšal. Tokrat "upgrade" ni nujen za vse tiste lastnike prejšnje generacije. Applova ura pa ostaja pri samem vrhu, tudi zaradi "multifunkcionalnosti" ter samega ekosistema, ki je brez primerjave.
Oblikovanje
95
Razmerje - vrednost, cena
90
Tehnične specifikacije
85
Kul faktor
95
Ocena bralcev10 Votes
57
Hvalimo
Izboljšana svetilnost ure
Program Fintess+
Senzor "predihanosti" oz. saturacije
Grajamo
Slaba ročnost baterije
91
Skupna ocena
Nakup na

Dodatne Informacije

apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!