Tudi Apple z zložljivim telefonom

Zložljivi telefoni so bili svoj čas najbolj ‘frajerska’ stvar v naših žepih. Imenitno se nam je zdelo, ko smo, preden smo odtipkali številko, morali najprej odpreti telefon. No, potem jih nekaj časa nismo več videli. Občasno se je še kakšen pojavil, a ni prav dolgo ostal. To pa se utegne kmalu spremeniti.

Apple je namreč vložil vlogo za patent zložljivega pametnega telefona oziroma za zložljiv zaslon. Govori se, da naj bi k sodelovanju povabil podjetje LG.

Tudi Apple z zložljivim telefonom
Tudi Apple z zložljivim telefonom

Pri US Patent and Trademark Office so razkrili, da naj bi se Applov novi telefon odpiral in zapiral kot knjiga. Zaslon, ki naj bi na robovih bil rahlo zaobljen, naj bi sestavljali LCD-, mikroLED- in OLED- tehnologije. Ohišje naj bi bilo narejeno iz amorfne kovine oziroma iz materiala z oblikovnim spominom.

No, za zdaj lahko črpamo samo iz govoric ter dokumenta, ki ga je objavila US Patent and Trademark Office, a sliši se zabavno. Bomo pa morali počakati še 4 leta na takšen Applov telefon.

Dodatne Informacije

Več informacij:
9to5mac.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši nizkocenovni poceni pametni telefon 2020