fbpx

Tudi ti narobe pereš črna oblačila? Osupljiv trik, da vaša črna oblačila nikoli ne zbledijo

Foto: envato

Ste naveličani, da vaša črna oblačila hitro izgubijo svoj globok, eleganten sijaj in postanejo sprana? Ne skrbite, niste edini! Mnogi se soočajo s tem neprijetnim pojavom, vendar obstaja šokantno enostavna rešitev, ki bo poskrbela, da bodo vaša oblačila vedno videti kot nova. V tem članku vam bomo razkrili skrivnosti, kako ohraniti črna oblačila živo črna in preprečiti, da bi zbledela. Pripravite se na presenetljive nasvete, ki jih verjetno še niste slišali!

Črna oblačila so sestavni del garderobe mnogih ljudi, saj so univerzalna, elegantna in enostavna za kombiniranje. Prava nočna mora je, ko najljubši črni kos začne siveti, izgubljati svojo globino barve in biti videti star.

Mnogi se sprašujejo, kako lahko preprečijo bledenje črnih oblačil in podaljšajo njihovo življenjsko dobo.

Je to sploh mogoče? Da.

Uporabnica, ki je aktivna na družbenem omrežju TikTok, je pred kratkim delila preprost trik, ki je navdušil mnoge. Razkriva, kako pere črne stvari v pralnem stroju, da ostanejo črne dlje časa.

Njen video je prejel več kot 39.000 všečkov.

@madamesweat Here’s the #easiestway to avoid your #blackclothes from #fading #laundryhack ♬ Happy Upbeat Piano Jazz – Upbeat Piano

Skrivna sestavina sta – kis in sol

Kis je znan po svojih večnamenskih lastnostih, saj ga uporabljamo tako za čiščenje kot za kuhanje. Vendar pa kis lahko pomaga tudi pri pranju oblačil. TikTok uporabnica v videu svetuje, da med pranjem črnih oblačil v pralni stroj dodamo pol skodelice belega kisa. Kis pomaga zapečatiti barvo v tkanini, kar preprečuje bledenje. Poleg tega kis zmehča oblačila, kar je dodatna prednost.

Sol je še ena sestavina, ki jo uporabljamo vsakodnevno, vendar ima tudi skrite lastnosti za nego oblačil. Dodatek pol skodelice soli med pranjem črnih oblačil pomaga fiksirati barvo v tkanini in preprečiti izpiranje barve med pranjem. Sol deluje kot naravni fiksator barve, ki oblačilom pomaga ohraniti svojo intenzivno črno barvo.

Črna oblačila vedno perite ločeno od drugih barvnih oblačil. Tako preprečite mešanje barv in zmanjšate tveganje za bledenje.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.