Umetniška Pocestnica spet v Ljubljani

Navdušujoči odzivi nad lanskoletno Pocestnico so navdahnili umetniški kolektiv Ljud, da razbeljeni Ljubljani ponovno ponudi: Pocestnico - "ready-made" galerijo na prostem, ki v igrivem duhu Marcela Duchampa z močjo domišljije spreminja vsakdanje elemente mesta Ljubljane v vrhunska umetniška dela.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Trg francoske revolucije, Ljubljana

Organizator

Ljud

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

brezplačno

Pocestnica je način opazovanja. Je proces odkrivanja vzorcev v kaotičnem svetu. Je ustvarjanje smisla v pokrajinah banalnosti. V igrivem duhu Marcela Duchampa je Pocestnica eksperiment transfomacije vsakdana z močjo domišljije.
Na vodenih ogledih galerijski “kustos”, skupaj s svojo hostesniško ekipo v galerijsko zbirko vključi tudi nepričakovane “performanse” nič hudega slutečih mimoidočih. Sproščen dialog o sodobni umetnosti, začinjen s humorjem in presenetljivimi podrobnostmi iz sveta umetniških elit, komentira tako urbani javni prostor kot konvencije sodobnih galerijskih praks. Obiskovalci imamo po ogledu ob kozarcu vina tudi sami možnost v zbirko prispevati novo-odkrita umetniška dela.
Letošnja pocestniška posebnost so brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke Ulica=Galerija. Na delavnici, ki bo sledila vodenemu ogledu, bodo otroci in mladostniki odkrivali še neevidentiran del naše galerije. Obstoječe (ne)vsakdanje elemente mesta bodo s preprostim dejanjem – poimenovanjem spreminjali v umetniška dela. Pri tem se bodo spoznavali s sodobno vizualno umetnostjo, urili v veščinah nastopanja in odkrivali mesto iz nove perspektive. Delavnice so primerne za osnovnošolske otroke, vljudno vabljeni pa so tudi njihovi starši.
Pocestnica je mrežni projekt, ki povezuje “mesta-kot-galerije” po celem svetu (Maribor – Slovenija, Chalon sur Saone – Francija, Bialystok – Poljska, Graz – Austrija, Gwacheon – J. Koreja, Mons – Belgija, Terschelling – Nizozemska, Norwich – Velika Britanija, itd). V letošnjem letu bodo svoje galerije na prostem dobili še dansko mesto Vordinborg, škotski Glasgow ter madžarska Budimpešta.
Posamezne samostojne galerije, povezuje platforma www.streetwalker.si, kjer med drugim najdemo tudi izbor najbolj zanimivih odkritih eksponatov.

PREBERITE ŠE: 17. Mednarodni festival Mini poletje 2015 v Ljubljani

Vodeni ogledi galerije bodo:

25.julija ob 17. in 19. uri
26. julija ob 10. uri
31. julija ob 17. uri
1. avgusta ob 17. in 19. uri
2. avgusta ob 10.uri

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljud.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!