Under: odprta je prva podvodna restavracija v Evropi

Kdo pravi, da se pod gladino morja ni mogoče prehranjevati? Na severu Evrope se je odprla restavracija Under, ki svojim gostom zagotavlja edinstveno kulinarično doživetje.

Ob južni obali Norveške je zrasla restavracija Under, ki kot prva v Evropi gostom ponuja neprecenljivo izkušnjo prehranjevanja pod morsko gladino. Najdemo jo v kraju Baly, ki ga obdaja Severno morje.

Marsikdo bo ob pogledu na betonsko strukturo pomislil, da ne gre za restavracijo, pač pa za nasedlo plovilo.

Gostje v zgradbo vstopijo skozi vhod, okrašen s hrastovino. Pot jih nato vodi do bara in restavracije, ki leži pet metrov pod gladino morja. Prostor obdaja veliko akrilno okno, skozi katerega je mogoče opazovati pestro podvodno življenje.

Obiskovalci bodo uživali v sezonski hrani, ki jo bo iz svežih sestavin pripravljal kuhar Nicolai Ellitsgaard. Zgradba bo sicer služila tudi kot raziskovalni center.

Ali si želite zagotoviti večerjo v prvi podvodni restavraciji v Evropi? Svojo mizo lahko rezervirate tukaj.

Galerija – Under: prva podvodna restavracija v Evropi

Dodatne Informacije

Več informacij:
under.no

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Recept: zelenjavni fond, s katerim boste izkoristili raznovrstno zelenjavo in njene ostanke