fbpx

Urbana mobilna naprava – Citroën C1

Na avtomobilskem salonu v Ženevi bo Citroën premierno predstavil novega malčka C1, ki bo nadomestil njegovo prodajno uspešnico iz leta 2005. Na prvi pogled izgleda kot mešanica med fiatom 500 in nissan jukeom.

Novi mestni malček citroën C1 se predstavlja z najnovejšo izvedenko Airscape z zložljivo streho, ki ne bo na voljo zgolj za trivratne karoserijske različice, temveč tudi za petvratne, kar je prava ekskluzivnost v tem avtomobilskem razredu.

Na voljo bodo tudi inovativne in enostavno uporabne tehnologije. Opremljen je lahko s 7-palčnim zaslonom na dotik, prek katerega je možno krmiliti vse funkcije medijske opreme (avtoradio, telefon, predvajanje video posnetkov, potovalni računalnik). Novi C1 nudi še več možnosti komunikacijskih povezav po zaslugi funkcije Mirror Screen.

Tehnologija za zrcaljenje zaslona omogoča dvojni prikaz in upravljanje vsebin na uporabnikovem pametnem telefonu prek zaslona na dotik. Za uporabo te funkcije mora uporabnik zgolj preveriti združljivost svojega pametnega telefona, nanj namestiti aplikacijo, ki omogoča izmenjavo podatkov, in ga priklopiti na USB vhod vozila.

Zaradi enostavnejšega izvajanja raznih manevrov, kot je parkiranje na ekstremno ozkih parkirnih mestih, je vozilo opremljeno tudi s kamero za pomoč pri vzvratni vožnji.

Kako izgleda novi C1, si oglejte v spodnji galeriji.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!