V Cannesu razglasili letošnje zmagovalce

Končan je jubilejni 70. filmski festival v Cannesu, ki velja za najbolj prestižnega na svetu. Kot vsako leto se je dogajanje zaključilo s podelitvijo nagrad, med njimi tudi glavno – Zlato palmo.

Ta je šla v roke filmu The Square, švedskega režiserja Rubena Östlunda, ki je ljubitelje evropskega filma navdušil že pred nekaj leti s filmom Višja sila (Force Majeure, 2014). Najboljša režiserka je postala Sofia Coppola, hčerka še slavnejšega režiserja Francisa Forda Coppole, ki se je na festivalu predstavila z dramo Preslepljene (The Beguiled), ki bo na sporedu slovenskih kinematografov že prihodnji mesec. Coppola je šele druga ženska režiserka s to prestižno nagrado v zgodovini festivala.

V igralskih kategorijah sta slavila zvezdnika Joaquin Phoenix in Diane Kruger, medtem ko je v kategoriji Posebni pogled slavil iranski režiser Mohammadu Rasoulofu s filmom A Man of Integrity. Najboljši scenarij je pripadel filmoma The Killing of the Sacred Deer, grškega režiserja Jorgosa Lantimosa, in You Were Never Really Here, škotske režiserke Lynne Ramsay. Nagrado žirije je dobil film Loveless, ruskega dobitnika oskarja Andreja Zvjagintseva.

Nagrade je podelila žirija, ki ji je letos predsedoval španski režiser Pedro Almodovar, v njem pa smo lahko še našli Willa Smitha, Jessico Chastain, Maren Ade, Paola Sorrentina in druge.

PREBERITE ŠE: POKLON SLOVENSKEMU FILMU DOLINA MIRU CANNSKEGA FILMSKEGA FESTIVALA

Galerija slik: Filmski festival v Cannesu 2017

Dodatne Informacije

Več informacij:
festival-cannes.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Atrakcija, posvečena Harryju Potterju, ki jo želimo obiskati vsaj enkrat v življenju