Vaje za raven trebuh, ki jih delaš stoje

Kako dobiti raven trebuh? No, trebušnjaki gotovo niso edini način. Le peščica ljudi namreč ve, da je veliko lažje pridobiti privlačen trebuh, če delamo vaje stoje. Tako iz vsakdanjika izženemo monotonost, hkrati pa z vajami treniramo še druge mišice. In to so odlične vaje za raven trebuh.

Tukaj so vaje za raven trebuh, ki jih izvajate stoje. Vzele vam bodo natanko 10 minut.

1. Stoječi trebušnjaki

Stoječi trebušnjaki
Stoječi trebušnjaki

Stojte vzravnano, z nogami skupaj. Pod pravim kotom dvignite in zravnajte nogo pred sabo ter se poskušajte dotakniti prstov na nogah. Vajo naredite za obe nogi.

2. Diagonalna podaja

 Diagonalna podaja
Diagonalna podaja

Za to vajo boste potrebovali nekakšno težjo stvar, ki jo boste držali v rokah. Lahko uporabite medicinsko žogo, ročko ali pa steklenico vode. Dvignite desno nogo, ukrivite koleno, medtem pa bodite vzravnani. Zadržite položaj in se začnite diagonalno premikati čez trup – od desne rame proti levemu kolku in spet nazaj. Enako ponovite z levo nogo.

3. Poskoki z obrati

Poskoki z obrati
Poskoki z obrati

Roke upognite v komolcu in si jih dajte pred prsi. Nato začnite hitro poskakovati ter hkrati svoj trup obračati v različne smeri. Vaši boki in noge kot tudi vaše pokrčene roke se morajo premikati z ene strani na drugo.

4. Rotacija trupa

Rotacija trupa
Rotacija trupa

Postavite se z nogami v širini ramen. Prepognite se in poskušajte noge obdržati ravne in na mestu. Začnite vrteti zgornji del telesa v krogu. Vrtenje naj se začne s vzporedno držo in zaključi z navpično držo. S to vajo boste uporabili vse mišice na hrbtu in trebuhu.

5. Pokrčena visoka kolena in roke

Pokrčena visoka kolena in roke
Pokrčena visoka kolena in roke

Dvigujte levo nogo diagonalno v smeri desne rame. Istočasno sklenite dlani ter začnite izvajati sunkovite diagonalne gibe od desne rame proti levemu kolenu.

6. Vzgib v boku

Vzgib v boku
Vzgib v boku

Eno roko dajte na bok. Drugo roko dvignite in se začnite upogibati v smeri drugega boka ter istočasno dvigujte pripadajočo nogo, ki jo pokrčite v kolenu. Medtem ko se vaš komolec dotakne boka, se mora vaša dlan dotakniti pokrčenega kolena.

Kako izvajati vaje za privlačen trebušček, si lahko ogledate v priloženem posnetku.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!